Publicerad 1 februari 2018

Här är OS-kollektionen

Den svenska truppen bär kläder från H&M under OS i PyeongChang 2018. Här ser du hur den ser ut!

H&M har designat kläderna för både OS- och Paralympicstrupperna till PyeongChang 2018. Foto: H&M

H&M har designat kläder för både öppnings- och avslutningsceremonierna. Kollektionen innehåller även en full garderob att bära i OS-byn för både träning och fritid. De aktiva har varit involverade i att utveckla plaggen och har gett feedback på design, funktion och användbarhet.

- Det är en ära för H&M att klä de svenska olympierna och paralympierna för de kommande spelen i PyeongChang. Plaggen i kollektionen kommer att förena sport, funktionalitet och mode och är inspirerad av det svenska arvet, säger Pernilla Wohlfahrt, H&M:s designchef.

Samarbetet mellan H&M och SOK startade 2013. Sedan dess har H&M skapat kollektionerna för spelen i Sochi 2014 samt spelen i Rio 2016. H&M har utöver dessa skapat kollektioner för sex ungdomsspel.

- H&M bidrar med en hög modegrad till OS på ett helt nytt sätt och vi ser fram emot att klä oss i deras nya design i vinter, säger Anna Lundin, marknads-och kommunikationschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Henrik Harlaut, freeski slopestyle, i H&M:s OS-kollektion. Foto: H&M

- Att vara en del av ett stort landslag, att representera ditt land och att alla idrottar tillsammans. Det är det som gör olympiska spelen speciellt. Kläderna är viktiga för att bygga lagandan och H&M är fantastiska på att skapa den känslan. Deras design gör att vi vill gå för guld. Det svenska laget kommer att bära kläderna med stolthet!, säger Henrik Harlaut, tävlande i svenska OS-truppen i Freestyle-skidåkning.

Special-kollektion finns att köpa

H&M kommer även att ta fram en limiterad replika-kollektion, som kommer att säljas i utvalda butiker samt online.

Frida Hansdotter, alpint i H&M:s OS-kollektion. Foto: H&M

Partners

Huvudsponsorer, logotyper