Gäel strax före polskan Zuzanna Bronowska under semifinalen på Ungdoms-OS. Foto: Krisztian Lakatos, EYOF Györ 2017

Publicerad 26 juli 2017

Silver på flickornas 800 m

Gaël de Coninck från Sävedalens AIK tog friidrottens andra medalj på Ungdoms-OS, EYOF Györ 2017.

Det var ett riktigt regnoväder som drog in över Györ i Ungern under eftermiddagen på onsdagen. Det tvingade friidrottstävlingarna på Ungdoms-OS till ett drygt timmeslångt avbrott. 800 metersfinalen med Gaël de Coninck som en av favoriterna kom inte igång förrän efter 18.30. Gaëls taktik var att öppna i en högt tempo för att ta kål på motståndarna och att sedan ha lite krafter kvar för en sista tempoväxling inför målgången. En taktik som höll - nästan ända vägen. Gaël tog direkt kommandot och den enda som kunde hänga med henne var Zuzanna Bronowska från Polen. Gaël ledde ända in på upploppet men de sista 50 metrarna kom polskan upp jämsides och gick om utan att Gaël lyckades svara. Polskan tog guld på personbästat 2.08,07 och Gaëls silvertid blev 2.09,14.

- Mitt mål var att ta guld, men jag är jätteglad åt silvermedaljen! Jag fullföljde loppet som jag hade tänkt men de sista 50 metrarna blev jobbiga, säger Gaël de Coninck efter prisutdelningen.

Övriga friidrottare som tävlade idag gick alla vidare till final i sina grenar. Både Rasmus Hugosson och Kajsa Kjellergren på 200 meter och Johan Claesson på 400m häck med hjälp av ett personligt rekord på 54,11.

Nytt monsterpers i simarenan

Idag var det Linus Kahls tur att leverera ett riktigt monsterlopp på simarenan då han slog personligt rekord med 4 sekunder på 200 meter medley. Det nya rekordet noteras till 2.10,39 och räckte till en 21:a plats på distansen. Annars var det flickorna som fick representera Sverige under kvällens finalpass med två fina placeringar, Gloria Muzito sexa på 100 meter frisim och Annie Hegmegi sjua på 200 meter medley, även det med personligt rekord (2.21,71).

Frida Bostrand på tennisbanan. Foto: Krisztian Lakatos, EYOF Györ 2017

Frida Bostrand på tennisbanan. Foto: Krisztian Lakatos, EYOF Györ 2017

Slutspelat på tennisbanan

Det blev förluster för samtliga kvarvarande svenskar på tennisbanan idag. Frida Bostrand, Olivia Malm och Jack Karlsson Wistrand förlorade alla sina matcher i andra omgången av singelturneringen. Båda dubbelparen är också ute ur turneringen sedan första omgången.

Inga individuella finaler för gymnastikflickorna

Idag var det flickornas mångkampskval på gymnastikarenan. Det svenska laget bestående av Kristina Undheim, Jessica Castles och Cecilia Wrangdahl tävlade i den andra subdivisionen och slutade på 94,600p. Målsättningen var 94,1 och att slå en tredjedel av laget. Med lagets 20:e plats av 30 lag klarade de precis av sitt placeringsmål. Inga individella resultat räckte till finalavancemang.

Kristina Undheim, Jessica Castles och Cecilia Wrangdahl inför dagens tävling. Foto: SOK

Kristina Undheim, Jessica Castles och Cecilia Wrangdahl inför dagens tävling. Foto: SOK

Fyra medaljer på tre dagar

Hittills har den svenska truppen tagit fyra medaljer på tre dagars tävlingar under EYOF Györ 2017. Ett guld i simning, dagens silver i friidrott och två brons även de i simning och friidrott.

- Det är riktigt kul att vara med i en så bra trupp. Alla är jättebra på sina olika idrotter och det inspirerar verkligen. Jag gillar att titta på gymnastik och tennis. Jag hoppas att jag hinner titta på mer annan idrott de sista dagarna här, säger Gaël de Coninck.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper