Robin Hansson högst upp på prispallen efter 200 m frisim. Foto: Richard Csicsics, EYOF Györ 2017

Publicerad 24 juli 2017

Superlopp gav guld

Robin Hansson från Järfälla Sim vann guld på 200 meter frisim under första dagens tävlingar på Ungdoms-OS, EYOF Györ 2017.

Robin startade bra och satte personligt rekord med 1,1 sekunder redan i försöksheaten. Fortsatt bra simning i semifinalen gjorde att han gick till final med näst bästa tid. I finalen fullständigt pulvriserade han sin tid från förmiddagen och vann på 1.49,34, hela 3,5 sekunder bättre försökstiden och den tredje bästa tiden genom tiderna i Sverige på distansen. Tvåa i loppet blev Maksim Aleksandrov, Ryssland på 1.49,76 och bronsmedaljen tog Antonio Djakovic från Schweiz (1.50,05).

- Det gäller ju att pricka formen och det verkar vi ju ha gjort rätt så bra. Sen när man simmar med så här snabba killar så vet man ju att det kommer att gå fort. Då gäller det bara att hänga på, och det gjorde jag, säger Robin själv om sitt superlopp.

Oliver Rehn, Johan Rydahl, Robin Hansson och Linus Kahl på bronspallen. Foto: Richard Csicsics, EYOF Györ 2017

Robin var även med och bidrog starkt till att Sverige tog ytterligare en medalj, ett brons i pojkarnas lagkapp på 4x100m frisim. Han simmade tredje sträckan efter Johan Rydahl och Linus Kahl. Avslutade gjorde Oliver Rehn. Killarnas bronstid blev 3.27,68. Guldet vanns av Ryssland med Italien på silverplats.

Fina kvalresultat i friidrotten

Även friidrottarna har varit igång under dagen med lovande resultat i dagens kvaltävlingar. Vidare till finaler under morgondagen är Elina Karvonen i slägga, Tilde Johansson i längdhopp och Kajsa Kjellergren på 100 meter. Gäel de Coninck är vidare till semi på 800 meter eftersom försöksheaten ströks.