Svenska ungdomslaget i skidskytte på plats i Lillehammer. Sanna Sjödén, Emil Simonsson, Moa Olsson och Henning Sjöqkvist. Längst ut till höger skridskoåkaren Erika Lindgren. Foto: SOK

Publicerad 11 februari 2016

Skidskyttelaget på offensiven i YOG

- Vi har en offensiv trupp på plats i Lillehammer. De kommer attackera! säger Tobias Torgersen, ledare för ungdomslaget i skidskytte.

Han befinner sig på ett soligt träningspass i Lillehammer, med tre dagar kvar till första tävlingen i världsungdoms-OS i skidskytte.

- Läget är bra! Det här är ett gäng som tycker det är kul, när de håller på. De har bra inställning och är duktiga på prestera när det gäller. Tre av fyra var med på EIOYF förra året och vi hoppas och tror att vi har några som kan vara med och fightas i toppen. Det beror helt på konkurrensen, säger Tobias.

Han tror inte det finns några egentliga orosmoment förutom inledningen på banan.

- Det är en ganska med tuff ingång. Det går uppför tidigt vilket är ett moment som gör det lite svårare. Och hittills har det blåst på, men det har varit lite vind alla år så det är ok, säger Tobias.

Första skidskyttetävlingen är på söndag 12.15 och fram till dessa är det träning som gäller.

- Vi kör ett träningspass, varje dag. Inga konstigheter. Arenan är fin och allt ser bra ut. Vi kör förberedande idag och sista intervallpasset. Sen blir det lugnare träning inför söndag. På måndag är det jaktstart!

Svenska truppen i Lillehammer 2016
Hela svenska trupplistan till ungdoms-OS i Lillehammer 2016 hittar du här Länk till annan webbplats.

Teambook Lillehammer 2016
Ladda ner Teambooken för Lillehammer 2016 Pdf, 4.6 MB.. Ett häfte med information om svenska truppen samt kontaktuppgifter till ledare.

Följa världsungdoms-OS i Lillehammer 2016?
Ladda ner den officiella appen på Google Play eller via App store: http://m.appurl.io/ikdsmgyt
Länk till annan webbplats.

Med appen kan du:
✅ Bygga ditt eget personliga schema
✅ Få de senaste nyheterna och uppdateringarna
✅ Få alla kartor och all praktisk information

Live-sändningar världsungdoms-OS i Lillehammer 2016
Världsungdoms-OS i Lillehammer kommer inte att sändas på Svenskt TV, men har du tillgång till Eurosport så kommer det att gå se sändningar därifrån. Lista över vilka kanaler som sänder i vilka länder hittar du här Länk till annan webbplats..

Det går även att följa sändningarna live via YouTube-kanalen Länk till annan webbplats. Schemat för när livesändningarna går hittar du här Länk till annan webbplats..

Övrig info angående sändningar (inklusive ovanstående) hittar du här Länk till annan webbplats..

Den officiella hemsidan för Lillehammer 2016 hittar du här Länk till annan webbplats.
Partners

Huvudsponsorer, logotyper