Publicerad 20 februari 2016

Guldet i sikte!

De svenska ishockeytjejerna träffades för första gången på bussen mot Lillehammer i tisdags. På söndag spelar de om guldet i YOG, Lillehammer 2016.

- Det känns jättebra, vi blir bättre och bättre ju längre turneringen går, säger Stefan Af Bjur, ishockey team manager.

I fredags spelades semifinalen där Sverige vann med imponerade 5-0 mot Slovakien.

- Vi gjorde en grym första period. Under de första 10 minuter gör vi tre mål. Det tar 12 minuter innan de får iväg sitt första skott på mål. Vi flyttar pucken bra och skapar många chanser. Sen blir vi lite bekväma, lite nochalande. Tar lite dåliga beslut och då blir det ju utvisningar. Det beror inte bara på domaren, det är mycket vårt eget fel. Vi gör en mindre bra andra period, men vår målvakt Anna Amholt gör ett bra jobb, berättar Stefan.

En av spelarna, Julia Gustafsson, fick en mild hjärnskakning under matchen och kommer inte spela på söndag. Hon är kvar här i Lillehammer och mår mycket nättre, men laget följer de riktlinjer som finns vid den här typen av situationer. Övriga i laget är friska, pigga och glada, hälsar Stefan.

- Dagen före match har vi ett ispass mitt på dagen och videogenomgång innan dess. Vi kommer prata om Tjeckien, på hur de spelar. Annars kommer vi ta det lugnt och ladda, säger Stefan.

Under lördagen sker inte många tävlingar med svenskar i elden. Något som Stefan annars menar har varit ett viktigt inslag under veckan för att laget ska kunna ladda mentalt.

- Vi var iväg hela laget när Moa och Johanna tog medaljer, vi fick en fin dag ute i solen. Annars har varit ute och titat på curling, eftersom det är nära oss. Vi sticker iväg på väg på det vi kan för att få inspiration och chansen att umgås utanför isen, säger Stefan.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper