Heroes of Tomorrow på besök i Skärholmen Centrum Foto: SOK

Publicerad 9 november 2015

Starten har gått för Heroes of Tomorrow

I helgen gick starten för Heroes of Tomorrow. Pigga ungdomar i åldern 13-15 hade samlats i Skärholmen och Täby Centrum tillsammans med taggade ungdomsledare för att testa sina gränser inom olika OS-stationer.

Ungdomsledaren Ali Ahmed coachar ungdomar. Foto: SOK

Ungdomsledaren Ali Ahmed coachar ungdomar. Foto: SOK

Det ligger en intensitet i luften inne på Skärholmens galleria under lördagseftermiddagen. Ali tillsammans med de övriga ungdomsledarna från Heroes of Tomorrow Skärholmen har haft fullt upp sen öppning. Deras jobb är inte bara att träna och värma upp, utan att även att förmedla en positiv anda och peppa ungdomarna mentalt - ett arbete som pågår hela tiden.

Brutalbänken – brutalast!

Christian Elias, personlig tränare och en av ledare i Heroes of Tomorrow hade fullt upp vid brutalbänken där utövaren hängde i benen i 90 graders vinkel och skulle häva sig upp.
– Man behöver stark bål, stark rygg för att klara många, förklarar Christan. Det är också viktigt att man är rörlig – något som är en förutsättning inom många sporter.
Klockan 13.30 hade 15-åriga Botrus rekordet på brutalbänken. Han hade även rekord på hopp och Harres-testet som är en serie snabba hopp, vändningar och krypningar.
– Jag siktar på att bli fotbollsstjärna, berättar han glatt efter att hans namn precis har skrivits upp överst på topplistan. Jag har redan lovat mina kompisar att spela i Superettan innan jag fyllt 17.

Starkt idrottsengagemang

Botrus är inte ensam. Många av deltagarna har redan en idrott de satsar på och även om det inte är någon OS-gren så kan Heroes of Tomorrow–ledarna komma med mental coachning, erfarenhet, kunskap och proffsig feedback. Vill någon förbättra en spetskompetens så hjälper ledarna till med träning och den mentala biten.

Botrus sätter rekord i antal chins. Foto: SOK

Botrus sätter rekord i antal chins. Foto: SOK

Chins för de med ryggmuskler

– Dagens rekord på 13 tyder på någon som har bra överkroppsstyrka, förklarar David Hedlund som står och peppar vid stången där man kan göra chins, en övning där man ska häva sig upp med hjälp av ryggmusklerna.
– Många hade det tufft att göra en, fortsätter David. Men man kan börja med gummiband. Eller bara försöka häva sig upp så långt man kommer och sen långsamt sänka sig ner.

God uppslutning

Även i Täby Centrum var det en härlig och glad stämning. Flera centrumbesökare ville prova på aktiviteterna och ansluta sig till ett lag och hela 58 stycken ungdomar genomförde alla tester. Tillsammans med Skärholmens 43 deltagare så blev det totalt över 100 lovande Heroes of Tomorrow-namn. Efter testerna följer nu en månadsutmaning där ledare och lag samlas för idrottsaktiviteter och övningar som kan förbättra ungdomarnas fysiska egenskaper.

Sprinttestet var populärt och många försökte flera gånger att toppa sitt personliga rekord. Foto: SOK

Sprinttestet var populärt och många försökte flera gånger att toppa sitt personliga rekord. Foto: SOK

Läs mer på www.heroesoftomorrow.nu Länk till annan webbplats. och hjälp till att ta Sverige till OS! Besök även https://www.facebook.com/heroesoftomorrow.nu Länk till annan webbplats. för att ta del av de senaste nyheterna.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper