Hana Antunovic i semifinalen mot turkiskan Meltem Hucauglu. Foto: SOK

Publicerad 14 juni 2015

Nära medalj för Hana i karate

Hana Antunovic slutade på fjärdeplats i +68-kilosklassen i Karate i Baku 2015. I övrigt var söndagen en relativt lågmäld dag med svenska ögon mätt.

Karate är en av de icke-olympiska grenar som finns med på det Europeiska Spelens tävlingsprogram. Sveriges enda deltagare, Hana Antunovic var nära att få med sig en bronspeng men fick tillslut nöja sig med en fjärdeplats. Hana gjorde bra ifrån sig i förmiddagens pool-matcher där hon bland annat gick 1-1 mot världsettan från Frankrike och slog hemmadeltagaren med 9-1 och en avgörande spark som gjorde att Hana gick vidare till eftermiddagens semifinaler. Men där tog det stopp mot turkiskan Meltem Hocauglu i en tight match. Även bronsmatchen mot ryskan Ivanna Saytseva var jämn men Hana förlorade med uddapoängen 2-1.

-Jag är nöjd med poolspelet, då var jag riktigt bra. Men under semifinalen och bronsmatchen tappade jag fokus. Jag är inte så van att tävla inför så mycket folk och med tv-bilder och allting. Det var nära, men det ville sig inte denna gång, säger Hana Antunovic efter tävlingen.

Inget avancemang i pingisen trots chans

De båda svenska bordtennislagen åkte ut ur lagtävlingen under kvartsfinalerna. De svenska herrarna hade fått mardrömslottningen att möta Tyskland i kvartsfinalen men när tyskarnas storspelare Timo Boll inte dök upp till matchen öppnades plötsligt en riktigt fin möjlighet.

De svenska killarna var bra med men Tyskland lyckades ändå vinna alla de tre återstående matcherna och tog därmed semifinalplatsen.

De svenska damerna som storspelade under gårdagen när de slog ut tredjeseedade Rumänien lyckades inte återupprepa prestationen i dagens kvartsfinal utan förlorade med 3-0 mot Ukraina.

Ingen svenskbåt i finalen på K-4 500m

Uppe i Mingachevir där kanotisterna håller till paddlade den svenska dam-K4:an ett dåligt försöksheat på morgonen där de endast blev sexa i sitt heat på 500m. De fick en ny chans under eftermiddagens semifinaler men trots en bättre prestation så lyckades de ta sig vidare till morgondagens final.

På brottarmattan hade dagens herrar inte bättre tur. Frunze Harutyunyan (-66 kilo) var den ende som vann sin första match men sedan blev det stopp i 1/8-delsfinalen mot Ryssland. Både Frunze och Christoffer Nilsson (-75 kilo) fick sedan chans på återkval men lyckades inte ta sig hela vägen till bronsmatchen.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper