Svenska truppen vid invigningen. Foto: EYOWF 2015

Publicerad 26 januari 2015

EYOWF 2015 officiellt invigt

I söndags invigdes Europeiska Ungdomsolympiska vinterfestivalen i Vorarlberg Liechtenstein. Det är första gången som två länder tillsammans arrangerar festivalen.

Foto: EYOF Vorarlberg Liechtenstein 2015

I sann olympisk anda tågade de aktiva in på invignings- och backhoppningsarenan Montafon Nordic Zentrum i Tschagguns. Den svenska fanan bars av skidskytten Sebastian Samuelsson, som för övrigt var den som stod för mest spänning när truppen skulle resa iväg till EYOF eftersom han hade glömt kvar sitt pass och sin vapenlicens på hotellrummet.

Festivalen förklarades öppen av Liechtensteins prins Alois och Österrikes president Heinz Fischer. Totalt kommer 29 tävlingar äga rum under festivalens fem tävlingsdagar. Mer än 900 aktiva från hela Europa kommer att tampas om medaljerna.

För många av de aktiva innebär detta den första gången de får möta internationellt motstånd. Skidskyttarna till exempel har i princip bara tävlat inom Sverige förutom någon enstaka tävling i Estland eller de nordiska länderna.

-I min åldersklass i Sverige är jag ganska överlägsen men det ska bli väldigt spännande och se vad det innebär jämfört med andra länder, säger skidskytten Sebastian Samuelsson.

Först ut av svenskarna på tävlingsbanorna är alpinkillarna och längdgänget som båda tävlar under måndagen.

Följ tävlingarna på den svenska OS-truppens sociala media:

Bilder och sammanfattningar:

Facebook @SWEolympic Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Instagram @SWEolympic Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontinuerliga resultatuppdateringar:

Twitter @SWEolympic Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper