Publicerad 20 november 2023

XL-BYGG ingår partnerskap med SOK

XL-BYGG och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete om att stötta den svenska OS-truppen som kommer att tävla i OS i Paris under sommaren 2024.

XL-BYGG är den marknadsledande aktören i Sverige inom bygghandel och har med sina 111 butiker från norr till söder en historia som sträcker sig över 100 år bakåt i tiden och gemensamt är att alla butiker präglas av stolta och drivna entreprenörer.


- Vi ser fram emot vårt samarbete med SOK, som är ett de absolut starkaste varumärken som vi har i Sverige och internationellt. Precis som våra svenska deltagare strävar vi på XL-BYGG varje dag för att bli lite bättre och att hela tiden utvecklas och att förbereda oss på bästa sätt. Man brukar prata om att tiden som krävs för att bli riktigt bra på sitt hantverk är 10 000 timmar och det är något som finns gemensamt för både våra handlare och idrottare, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Som en officiell partner till SOK kommer XL-BYGG att vara med på resan att stötta den svenska OS-truppen.

- Varje dag stöttar vi våra byggproffs på hemmaplan. Nu tar vi stolt emot facklan för att även stötta våra idrottsstjärnor på bortaplan under OS i Paris. En riktig supporter helt enkelt, säger Mischa Moszkowicz, Marknadschef XL-BYGG.

SOK:s främsta uppgift är att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper och samtidigt sprida de olympiska värderingarna om vänskap, respekt och strävan efter utveckling.

- I XL-BYGG får vi en aktör som förstår vikten av förberedelse, rätt utrusning och verktyg. Tillsammans bygger vi rätt förutsättningar, säger Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare för Sveriges Olympiska Kommitté.

 

Partners

Huvudsponsorer, logotyper