Maja Stark och Linn Grant. Foto: Göran Söderqvist.

Publicerad 20 juni 2023

Stark och Grant med i Topp och Talang

SOK utökar stödprogrammet Topp och Talang med golfspelarna Maja Stark och Linn Grant.
- Golfen är nu en etablerad olympisk idrott och vi är inne i en förberedelsefas för Paris 2024, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Golf kommer under OS i Paris att spelas på Le Golf Nacional, som stod värd för Ryder Cup 2018.

– Vi har sedan 2011 ett löpande och bra samarbete med SOK där vi tillsammans med andra idrotter jobbar för att dels prestera i kommande OS, men också stärka chanserna till framtida medaljer. En del av det är det väletablerade stödprogrammet Topp och Talang som SOK erbjuder idrottare med potential att ta en plats i OS, säger Katarina Vangdal.

Topp och Talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva som bedöms ha potential att kunna nå medaljkapacitet på OS med en uthållig satsning och rätt stöd av kring träning, tränare och tävling. SOK:s resursteam tillför kompetens och rådgivning till aktiva och tränare/ledare inom specialistområden som fysisk träning, nutrition, medicin, prestationspsykologi, coaching och prestationsanalys.

– Att Maja Stark och Linn Grant nu väljs in i programmet förstärker samarbetet med SOK ytterligare och ger våra aktiva möjligheter att träffa andra idrottare och utbyta erfarenheter. Det ger de aktiva ett idrottsligt utbyte och sammanhang som vi tror gynnar både individen och idrotten, säger Katarina Vangdal.

Maja Stark och Linn Grant tas in i Topp och Talang från halvårsskiftet 1 juli 2023.

Om SOK:s stödprogram

Topp och Talang

Partners

Huvudsponsorer, logotyper