Flera av spelarna som ingick i det svenska laget som nådde final i Europaungdoms-OS i mars finns med i den nya satsningen Olympisk Offensiv. Foto: EYOF.

Publicerad 11 april 2022

Hockeytrupp till Olympisk Offensiv uttagen

Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna, har tagit ut spelarna som ska ingå i satsningen Olympisk Offensiv och som genomför en första samling 23–24 april.
De unga spelarna i Olympisk Offensiv siktar på OS-medaljer 2026 och 2030.

Olympisk Offensiv är en treårig satsning, och nu är truppen för första året uttagen.

– Riktigt skoj och helt rätt att den olympiska offensiven sjösätts. Att de två första lägren ligger parallellt med Damkronornas samlingar gör dessutom att vi kan säkerställa den så viktiga röda tråden. Med ett OS i färskt minne har vi bra koll på var ribban ligger och det krävs en spetsig satsning, i alla delar, för att nå dit vi vill, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

– Vi vill tillsammans bygga ett lag för framtiden, som kan konkurrera om medaljer till OS 2026 och 2030. Med hård träning, tålamod och kunskap finns alla förutsättningar för det. SOK kommer att sätta in specialkompetens i projektet för träning som blir skräddarsydd och individanpassad, säger SOK:s sportchef Glenn Östh.

Under samlingen den 23–24 april kommer spelarna att informeras vad satsningen går ut på, och de får även föreläsningar inom olika ämnen.

– Det känns spännande och roligt att första truppen nu är uttagen. Olympisk Offensiv är en satsning på unga lovande hockeyspelare och det känns väldigt kul att vi redan nu har första samlingen. Vi hoppas i och med denna samling kunna inspirera spelarna att vilja göra en riktigt satsning mot OS och även prata om vad som krävs av spelarna. Det kommer bli roligt att följa dem på resan, säger Gizela Ahlgren Bloom, sportchef för SDHL.

Schema för Olympisk Offensiv

  • 23–24 april: Uppstartsträff
  • 13–18 maj: Tester och läger i Falun
  • Samt flera ytterligare läger.

Fakta/Olympisk Offensiv

Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Damhockeyligan och Sveriges Olympiska Kommitté genomför en stor satsning på svensk ishockey på damsidan med sikte på medaljer i OS 2026 och 2030.

Den treåriga satsningen ingår i projektet Olympisk Offensiv och är ett samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet, SDHL och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Svenska Ishockeyförbundet kommer att ansvara för att årligen genomföra sommarläger och samlingar för 20–25 yngre spelare i tre till fyra årskullar på flick- och damsidan. Spelarna som blir uttagna till samlingarna är i åldersspannet 15–19 år.

Ida Boman är en av fyra målvakter i projektet. Foto: SIF.

Ida Boman är en av fyra målvakter i projektet. Foto: SIF.

Fakta/Truppen

MÅLVAKTER
Ida Boman
Felicia Frank
Lisa Jönsson
Ebba Svensson Träff

BACKAR
Solveig Gisler
Mira Jungåker
Ida Karlsson
Sofia Ljung
Jenna Raunio
Olivia Sohrner
Alva Solberg
Selma Tyreskog

FORWARDS
Linnea Adelbertsson
Lova Blom
Nicole Hall
Mira Hallin
Ebba Hedqvist
Klara Kenttälä
Maria Lindberg
Stella Lindell
Julia Perjus
Wilma Sjölund
Wilma Sundin
Hilda Svensson

Partners

Huvudsponsorer, logotyper