Daniel Ståhls och Simon Petterssons tränare Vesteinn Hafsteinsson gratuleras till guld och silver i diskus av förbundskapten Karin Torneklint och fysio Henrik Wagner. Foto: TT

Publicerad 30 augusti 2021

Fortsatt offensiv på tränarutveckling

SOK fortsätter sin offensiv för att främja tränarutveckling. Ett nytt spännande utvecklingsprogram för ett 80-tal tränare till aktiva i SOK:s olika program från 25 idrotter startar under hösten.
- Bra tränare ska bli ännu bättre. Ökad kunskap om träningslära och att lära av varandras erfarenheter blir viktiga ingredienser, säger H-C Holmberg, SOK:s FoU-chef och professor i idrottsvetenskap, som är ansvarig för tränarsatsningen.

Den nya satsningen på tränarutvecklingen inleds i november 2021 och kommer att pågå till och med 2023, är en fortsättning på det framgångsrika tränarprogrammet som genomfördes 2018–20.

- Satsningen på tränarutveckling är en av våra allra viktigaste delar i Olympisk Offensiv. Bra tränarutbildning och starkt ledarskap är viktiga nycklar i arbetet mot världstopp och för att nå fler medaljer, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Tränare i samtal under SOK:s förra träningsprogram Tränare 2020. Foto: SOK

Det nya programmet innehåller tre olika delar:

  • Ämnesfördjupning i träningslära med internationella specialister och framgångsrika tränare (i huvudsak digitalt).
  • Erfarenhetsutbyte mellan elittränare i närliggande idrotter i olika träningsmiljöer.
  • Två intensiva veckor i klassisk internationell idrottsmiljö (varav en vecka i Olympia, Grekland) med extra fokus på erfarenhetsutbyte och ledarskap.

- I tillägg till SOK:s egna resurspersoner och erfarna svenska tränare från olika idrotter kommer nationella och internationella specialister att involveras. Innehållsmässigt fokus blir på träningsprocessen, prestationsutveckling och ledarskapsfrågor, säger H-C Holmberg, SOK:s chef för forskning och utveckling (FoU).

Partners

Huvudsponsorer, logotyper