Oscar Andersson slutade sjua i skidskyttesprinten vid världsungdoms-OS i Lausanne. Foto: OIS.

Publicerad 14 januari 2020

Oscar sjua i skidskyttesprint

Skidskytten Oscar Andersson följde upp bronset från singelmixedstafetten med att sluta sjua i sprinten.

Oscar tog i söndags brons från singelmixedstafetten tillsammans med Sara Andersson. Han hade åter fin fart i skidspåret under tisdagens sprint, men två bom i det liggande skyttet gjorde att medaljchanserna grusades. Men Oscar tappade inte modet och med alla träff i det stående skyttet gick han ut som trea på den avslutande åkningen. Oscar passerade mållinjen på en fjärde plats, men passerades av ytterligare tre åkare och slutade på en sju plats, 37 sekunder upp till vinnaren Marcin Zawol från Polen.

En knepig sidvind ställde till problem för många åkare under tävlingen. Fabian Hermansson sköt även han två bom i första och fullt i andra skyttet, men var lite långsammare i spåret och slutade på en 20:e plats. Victor Berglund fick inte till det på skjutvallen i dag och slutade 36:a med sex bom totalt.

Sara bäst i flickloppet

I flickornas sprint belv Sara Andersson bästa svenska på 27:e plats, drygt 1,27 efter segraren ryskan Jelena Mochova efter att ha tvingats till två straffrundor. Wilma Björn blev 59:a och Klara Andersson 71:a.

Curling avslutade med seger

Det svenska curlinglaget med Nilla Hallström, Olle Moberg, Lisa Norrlander och Axel Landelius avslutade gruppspelet med klar seger, 8-3, mot USA. Det räcker dock inte till att få spela vidare om medaljerna. Det svenska laget stannade på tre segrar och två förluster i grupp D bakom Italien och Japan.