Anna Bernholm. Foto: TT

Publicerad 21 juni 2019

Anna Bernholm svensk fanbärare

Anna Bernholm bär den svenska fanan när Europeiska Spelen invigs i kväll.
- En stor ära att företräda hela den svenska truppen, säger judokan om hedersuppdraget.

Anna Bernholm ingår i SOK:s Topp och Talang-program med sikte på OS i Tokyo nästa år. Nu är hon i Minsk med förhoppningar om att kämpa om en pallplats i 70-kilosklassen.

- Anna har en femteplats från 2017 som bästa resultat på EM och jagar nu sin första mästerskapsmedalj. Hon är i bra form och har tagit medalj vid flera världstourtävlingar. Det här kan mycket väl vara hennes år på EM, säger judons förbundskapten Robert Eriksson.

Anna Bernholm kommer att tävla under söndagen den 23 juni, men redan nu har de första svenskarna tävlat i Minsk. Ludvig Flink blev 32:a i rankningsomgången i bågskyttets recurve med 641 poäng under fredagsförmiddagen. Han möter nu en cypriot i 1/32-final senare under helgen. Compundskytten Hampus Borgström var tia i sin rankningsomgången via 690 poäng och kan nu se fram emot turkiskt motstånd i åttondelsfinal. Christine Bjerdendal kom nia i sin rankningsomgång i recurve med 646 poäng. Hon är därmed klar för sextondelsfinal och ställs där mot segraren mellan en belgiska och en ukrianska. Bjerendal och Flink vann sedan sitt kval till åttondelsfinal i mixedtävling över Belgien med siffrorna 6-2, men där blev det förlust mot Ryssland med 1-5.

Den svenska truppen i Minsk består av 48 aktiva och 30 ledare. Europeiska Spelen pågår 21-30 juni.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper