Andreas Nordebäck (konståkning), Anna Hasselborg (curling), Linnea Stensils (kanot) och Alex Bjurberg Kessidis (brottning) var de första svenska idrottarna att visa upp sig i UNIQLO:s kläder. Foto: UNIQLO.

Publicerad 28 januari 2019

Svenska idrottare klär i UNIQLO

Vid en presskonferens i Stockholm i dag kunde svenska idrottare för första gången bära kläder från SOK:s nya huvudsponsor UNIQLO.

UNIQLO:s Europachef Taku Morikawa var på plats i Stckholm.- UNIQLO har sedan en lång tid tillbaka en tydlig koppling till idrott genom våra globala ambassadörer och strävar alltid efter att hitta nya tekniska lösningar för att möta deras behov. Samarbetet med Sveriges Olympiska Kommitté är ytterligare ett sätt att utmana oss själva och hitta nya innovationer för våra funktionsplagg som även kan driva utvecklingen inom vårt ordinarie sortiment framåt och bredda utbudet för LifeWear, sade Morikawa.

I UNIQLO:s butik på Hamngatan i Stockholm fanns även idrottarna Linnea Stensils, kanot, Alex Bjurberg Kessidis, brottning, Anna Hasselborg, curling samt Andreas Nordström, konståkning.

- De LifeWear-produkter vi har fått är väldigt varma och sköna, och de är snygga och stilfulla i sin design på ett sätt som tilltalar oss svenskar. Det är partnerskapet känns verkligen rätt, säger Anna Hasselborg, OS-guldmedaljör i curling.

Redan om ett par veckor kommer den första svenska truppen bära UNIQLO-kläder. Den 14-årige konståkaren Andreas Nordebäck fanns på plats i butiken för att hämta ut de kläder han ska ha med sig till ungdom-OS i Sarajevo, som invigs den 9 februari.

Avtalet mellan UNIQLO och SOK gäller under fyra år och innefattar alla typer av spel, även ungdoms-OS.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper