Publicerad 27 augusti 2016

Tack alla SOK:s partners!

OS i Rio är över och den svenska truppen summerar ihop 11 medaljer och 13 topp-8 placeringar på den 162 personer starka OS-truppen, mao överträffat målsättningen! Med det har Sverige bättrat på statistiken som talar om att våra partners stöd till SOK:s Topp och talangprogram ger kontinuerliga framgångar och fler förebilder för unga människor i landets alla hörn, från Skåne i söder till Lappland i norr.

Sedan starten av Topp och talangprogrammet har inställningen varit att ”göra det som ingen annan gör” och att stödet ska fördelas i samarbete med förbunden där det gör mest nytta och där potentialen finns. Under hela OS har det varit många fina prestationer i OS-truppen och värt att notera är framgångarna hos de yngre aktiva som gör sitt första OS. Särskilt de insatserna lovar mycket gott inför sommarspelen i Tokyo 2020 och är en indikation på att vi håller spåret i våra satsningar.

Idag finansieras hela stödet till aktiva genom Topp och Talangprogrammet av SOK:s kommersiella partners. Utan det stödet hade vi varken kunnat hoppas på eller glädjas åt de fina framgångarna senast i vinter-OS i Sotji och nu i sommarspelen i Rio. Med det vill vi rikta ett stort och varmt tack till våra partner för det fina samarbete vi har – utan er hade det inte varit möjligt!

Medaljörerna Peder Fredricson (ridsport), Jenny Fransson (brottning), Sarah Sjöström (simning) och Sofia Mattsson (brottning) under firandet i Kungsträdgården, Foto: SOK

Partners

Huvudsponsorer, logotyper