OS-facklan för PyeongChang 2018 när den offentliggjordes av Yuna Kim, Sydkoreas OS-guldmedaljör i konståkning. Foto: PyeongChang 2018

Publicerad 14 mars 2017

Här är OS-facklan för 2018

Så här kommer PyeongChang 2018:s olympiska fackla och fackelbärarnas kläder att se ut under fackelstafetten.

PyeongChang 2018:s officiella OS-fackla. Foto: PyeongChang 2018

PyeongChang 2018:s officiella OS-fackla. Foto: PyeongChang 2018

Facklan är exakt 700 mm hög eftersom PyeongChang ligger just 700 meter ovanför havsnivån. Facklans färger, vitt och guld representerar de olympiska vinterspelen och fackelstafetten som en festival på snö och is. Facklan är formad i fem utskjutande delar i samma form som det stjärnformade tecknet till höger på PyeongChang 2018:s logotyp. Det Koreanska tecknet för PyeongChang, som också är graverat i både toppen och botten på facklan.

I mitten av locket skapas en fem-vinklad form som representerar idrottens själ som sammanför ras, nationstillhörighet, religion, kön och kultur likaväl som de fem kontinenterna i en gemensam passion för de olympiska spelen.

Under fackelstafetten så kommer 7500 fackelbärare föra fram den olympiska elden över Sydkorea för att nå PyeongChang under invigningen av spelen. Facklan är speciellt designad för att klara av att brinna under hela tiden, trots naturens prövningar såsom den starka vind och tunga snöfall som är vanliga i Korea under vintern.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper