Publicerad 26 september 2016

Heroes of Tomorrow i Nyköping

I Sporthallen i Nyköping fanns det på lördagen möjlighet att engagera sig i projektet Heroes of Tomorrow. Redan under första timmen var det ett 15-tal ungdomar i åldern 13-16 år som fanns på plats och genomförde Fysprofilens tester tillsammans med bland andra de två lokala ledarna Amanda Nordlie och Kerim Sehovic.

Förutom att genomföra fystesterna kunde ungdomarna prova på baseboll. Basebollklubben, Nyköping Knights BK, fanns nämligen på plats i Sporthallen.

Emma som är 14 år och spelar fotboll fick kännedom om projektet genom sin fotbollsklubb. Hon har aldrig kört fystester förut, men tycker att det känns kul och spännande. Hon tänker vara med i Heroes of Tomorrow i Nyköping under hösten och säger att ”Det är bra träning nu när säsongen i fotboll tar slut.”

Nu väntar drygt två månaders gemensam träning och idrottsinspiration för de ungdomar som efter lördagen väljer att delta i projektet Heroes of Tomorrow. Amanda och Kerim kommer att samla gänget minst en gång i veckan fram till början av december. Då kommer alla medverkande att göra om samma tester som genomfördes i lördags för att se hur de har utvecklat sin basfysik. Under de kommande månaderna kommer ungdomarna också att få prova olika idrotter tillsammans med Nyköpings idrottsföreningar för att inspirera fler att upptäcka sin idrott, vilja utvecklas inom den och bli kvar längre i den.

Amanda och Kerim har fått hjälp av Stefan Germerud, IFK Nyköping, och Lars Persson, Kultur- och fritid, Nyköpings kommun, att marknadsföra projektet, boka hallar och engagera lokala föreningar i projektet. Läs mer om Heroes of tomorrow på www.heroesoftomorrow.nu Länk till annan webbplats.


Partners

Huvudsponsorer, logotyper