Publicerad 25 juni 2015

Comeback för det svenska guldparet

På OS i London gjorde guldmedaljörerna i K-2 1000 från Aten Markus Oscarsson och Henrik Nilsson comeback. VM-silver 2011 visade att paret fortfarande hade världskapacitet och i semifinalen visade de att de ville vara med och slåss om medaljerna.

Markus Oscarsson och Henrik Nilsson. Foto: Jessica Gow/TT

I finalen såg det väldigt ljust ut. Fram till 250 meter från mål var paret i ledning men då fick de sota för en tuff öppning och paret föll som en sten genom fältet för att till slut hamna på en femte plats, knappt två sekunder från en bronspeng.

Foto: Jessica Gow/TT

Samma placering blev det för Anders Gustafsson i K-1 1000 meter. Två gånger har Anders varit VM-tvåa på distansen. Men Anders bästa distans, 500 meter, hade tagits bort från OS-programmet till London. Utvecklingen för Anders var ganska lik den som för det svenska K-2-paret. Anders var med i toppstriden men i loppets slutskede tröt krafterna och marginalen till en OS-medalj var dryga två sekunder för Anders.

Foto: Jessica Gow/TT

Bäst placerad av de svenska kanotisterna blev Sofia Paldanius I K-1 500 meter. Sofia slutade fyra, 274 tusendelar från bronset efter att legat just fyra under större delen av loppet.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper