Lea Nilsson. Foto: SOK.

Publicerad 28 juli 2023

Bronsmatch väntar för Lea i ungdoms-OS

Lea Nilsson föll i semifinal i ungdoms-OS. Tennisspelaren får nu rikta in sig på bronsmatch under lördagen.

Första set i semifinalen mot den andraseedade tjeckiskan Julie Pastikova var tätt och välspelat. Ledningen varierade hela tiden och setet fick avgöras i tiebreak. Där hade Pastikova marginalerna på sin sida och vann tiebreak med 7-5 och första set med 7-6. Pistikova tog sedan grepp om andra set och vann klart med 6-1. Lea, född 2008 och seedad som nummer tio i turneringen, ställs nu mot spanjorskan Charo Esquiva Banuls i en bronsmatch under lördagsmorgonen.

Oliver fyra i fristående

Fysio Thomas Torstensson och tränare Eddie Olsson tillsammans med Oliver Lewandowski som blir fyra i fristående vid EYOF Maribor 2023. Foto: Kim Johansson.

Oliver Lewandowski var den tredje svensk genom tiderna som nådde en grenfinal i manlig artistisk gymnastik på ett EYOF när han kvalade in i fristående. Oliver gjort ett fint finalprogram som belönades med 12,933 poäng av domarna. Det gav en fjärde plats, ynka 0,133 poäng från en bronsmedalj. Italiens Tommaso Brugnami vann guldet.

Munn nära medalj

Oliver Munn var bara sex hundradelar från en medalj på 100 meter bröstsim. Svensken satsade för en medalj och ledde vid vändningen efter halva distansen. Målgång avgjorde medaljerna, men Oliver hade marginalerna emot sig. Han vara bara 20 hundradelar från britten Joshua Inglis som tog guld, och ynka sex hundradelar efter rumänen Stefan Coman som tog brons. Olivers tid var 1.02,98.

Lovisa sjua i tresteg

Lovisa Ulvenstam slutade på sjunde plats i trestegsfinal. Svenskan nådde 12,28 i sitt längsta hopp. Italienskan Erikla Saraceni vann guldet genom att hoppa 13,42 i tävlingens sista hopp.