Sveriges handbollsherrar slog Egypten med 32-26.

Publicerad 18 juli 2024

Genrepsseger mot Egypten

Sveriges handbollsherrar vann OS-genrepet mot Egypten med 32-26.

Glenn Solbergs mannar ledde med 17–15 i halvtid efter att anfallsspelet gett massor av mål framåt.

Egypten öste in fem raka bollar i inledningen av andra halvlek, men svenskarna hade inga planer att förlora OS-genrepet på hemmaplan. Men blivande olympier från bordtennis, brottning, boxning och modern femkamp bland de nästan 3 000 åskådarna svarade Sverige för en snygg vändning. Hemmasonen Daniel Pettersson låg bakom guldrycket med två raka mål som tog Sverige till ledning med 27-24. Efter 60 minuter skiljde sex bollar till Sveriges fördel, 32-26. Hampus Wanne blev bäste målskytt med sex fullträffar.

– Det är mycket jag är nöjd med. Vi var med från start och hade en hög intensitet i försvar- och anfallsspelet, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Handbollsherrar finns kvar på förlägret i Eskilstuna till den 23 juli för att finslipa formen inför OS-turneringen. Premiären blir mot Tyskland klockan 19.00 den 27 juli.