Maskoten för europeiska spelen i Minsk 2019, Lesik.

Maskoten Lesik

Räven Lesik är maskot för Europeiska spelen i Minsk 2019. Han har en spännande historia också. Här är den.

Lesik, maskot för Minsk 2019

Lesik har en massa bra egenskaper. Han representerar vänskap, utveckling, harmoni, disciplin, beslutsamhet, glädje, oövervinnlighet och styrka.

Historien om Lesik börjar i den kända sagan om Den lille prinsen, skriven av fransmannen Antoine de Saint-Exupéry. I historien kommer den lille prinsen till jorden och blir vän med en räv som lär honom flera saker, bland annat hur viktigt det är med vänskap.

Historien om maskoten Lesik börjar när Lilla prinsen har återvänt till rymden och lämnat Lesik kvar på jorden. Lesik saknar sin vän och funderar på hur han kan hitta nya vänner.

Han vandrar runt i grannskapet och letar efter nya vänner, något som gör hans ben starka. Han lyssnar väldigt uppmärksamt i hopp om att höra vänner, något som gör att hans öron växer sig stora. En dag får han höra sagan om den legendariska ormbunken Paparats Kvetka som kunde uppfylla alla hans drömmar, men han måste resa till Belarus för att hitta den. Belarus är långt hemifrån, (hela en miljon steg enligt Lesiks stegräknare) han bestämmer sig för att äkta vänskap är värt resan.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper