Tolv talanger på kick-off
Hur ser en satsning mot världstoppen ut? Vilken hjälp behövs på vägen?
Det var några av frågorna som diskuterades när SOK utbildat tolv lovande idrottare som nyligen kommit in i Topp och Talang.
Under två intensiva dagar på Stockholms Olympiastadion har tolv lovande idrottare fått lära sig hur SOK fungerar, och hur de som nya i stödprogrammet Topp och Talang kan få ut det mesta av SOK:s resurser.
Behovsanpassat och skräddarsytt
Stödprogrammet Topp och Talang finansieras av pengar från SOK:s partners. Tanken är att stödet ska vara anpassat och skräddarsytt efter de behov som varje individ har. SOK:s sportchefer fördelar resurserna, men det sker efter utvecklingsdialoger med varje individ och förbund.
- SOK:s Topp och Talang ska ge aktiva med potential att nå världstoppen möjlighet att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi, säger SOK:s prestationsutvecklingschef Johan Flodin.
Under dagarna, som kallas kick-off, har deltagarna fått lära sig mer om SOK:s stödsystem, nutrition, fysträning, medicinskt stöd och hälsa, prestationspsykologi, samspel med tränare, medieträning, marknadsregler och fått träffa Aktivas Kommitté.
Tolv deltagare
Idrottarna har dessutom fått lära sig av varandra under samtal och grupparbeten, och dessutom fått information av SOK:s Aktivas Kommitté.
Deltagare var dessa olv talanger:
- Isabella Wranå, curling
- Linda Stenlund, curling
- Maria Larsson, curling
- Almida de Val, curling
- Jakob Söderqvist, cykel
- Thea Löfman, friidrott slägga
- Jennifer Williams, gymnastik
- Luis Il-Sung Melander, gymnastik
- Sofia Sjöborg, ridsport fälttävlan
- Vilma Bobeck, segling 49erFX
- Joen Vikingsson Sjöblom, tyngdlyftning
- Elmer Andersson, beachvolleyboll