Olympic Day på Liseberg. Foto: SOK

Publicerad 7 maj 2018

Rekord för Olympic Day på Liseberg

Drygt 13 200 personer kom till Liseberg för att testa olympiska idrotter under Olympic Day den gångna helgen. - Det kom fler besökare i år än vad vi haft sammanlagt de senaste två år, säger SOK:s projektledaren Nathalie Larsson.

Curlingspelaren och OS-mästaren Anna Hasselborg tillsammans med två Olympic Day-deltagare på Liseberg. Foto: SOK

Syftet med Olympic Day är att utmana barn och ungdomar att prova olika idrotter tillsammans med lokala idrottsföreningar och på så sätt ge dem möjligheten att hitta sin nya idrott. I förlängningen är målet att inspirera fler ledare och aktiva till drömmar och olympiska satsningar.

- Föreningarna hade verkligen laddat upp ordentligt och hade mycket folk på plats vilket var tur eftersom det blev sånt tryck, säger Nathalie Larsson.

OS-mästaren Anna Hasselborg fanns på plats på Liseberg med delar av sitt lag för att lära ut curling. Andra sporter som gick att testa var bland annat brottning, klättring och boxning.

Olympic Day kommer närmast till Malmö och Ribbersborg den 1-3 juni. I Stockholm kommer det att vara Olympic Day i Kungsträdgården 10-11 augusti. Totalt har cirka 120 000 barn besökt Olympic Day sedan starten 2011.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper