Publicerad 19 april 2017

Kick-off för nya talanger

Under en tvådagars samling i SOK:s anrika lokaler på Stockholms Olympiastadion träffades de senaste tillskotten i SOK:s Topp- och Talang för att lära sig med om det stödsystem som de nu berörs av.

Det har varit två intensiva dagar då gruppen har fått träffa personer från i stort sett alla SOK:s verksamhetsområden. Med hjälp av SOK:s sportchef Thomas Engdahl fick de en genomgång av Topp- och talangstödets utformning. Marknadsavdelningen genom Lotta Olsson har informerat finansieringen. Stödet som möjliggör att Topp- och Talangs deltagare kan göra en hundraprocentig satsning på sin idrottskarriär har funnits i snart 20 år och är helt och hållet bekostat av SOK:s kommersiella partners.

De har också fått smakbitar på hur stödet kan fungera av SOK:s resursteam inom medicin och rehab, träningsplanering och fysisk träning, kost och nutrition och idrottspsykologi. Det finns ingen färdigstöpt form utan det är upp till varje enskild aktiv att sätta på sig bagarmössan och plocka ut russinen ur kakan för att hitta de funktioner och områden som de själva har behov av i sin egen satsning.

Till hjälp har de även fått inspiration och erfarenhetstips från Therese Alshammar som under sin karriär deltog på sex OS och mängder av VM- och EM. Therese är också den aktiv som har varit med i SOK:s Topp- och talang längst. Hon fanns med ända från starten 1998 till att karriären lades på hyllan förra året.

Deltagarna på vårens Kick-off

Anna Magnusson, skidskytte
Hanna Öberg, skidskytte
Ida Jansson, MTB
Isak Eliasson, simning
Jens Burman, längdskidor
Louise Svensson Jähde, ridsport
Mona Brorson, skidskytte
Perseus Karlström, gång
Sofia Henriksson, längdskidor
Sofie Skoog, friidrott
Susanne Celik, tennis
Walter Wallberg, freestyle puckel

Partners

Huvudsponsorer, logotyper