Foto: SOK

Publicerad 24 maj 2016

Talangselektionen vinter är igång!

Förra veckan var det ny talangselektion där lovande vinteraktiva fick chansen att se om de har det som krävs för SOK:s Topp- och talangprogram.

Topp och talangprogrammet är SOK:s skräddarsydda stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna som bedöms ha potentialen att kunna nå medaljkapacitet på OS. En av de på plats på Bosön var curlingspelaren Agnes Knochenhauer. Hon var på plats tillsammans med sina lagkamrater Anna Hasselborg (lagkapten), Sofia Mabergs och Sara McManus..

Agnes Knochenhauer, Curling var med på uttagningarna till SOK:s Topp- och talangprogram. Foto: SOK

Agnes Knochenhauer, Curling var med på uttagningarna till SOK:s Topp- och talangprogram. Foto: SOK

- Igår hade vi tester och gruppintervju med SOK, berättar Agnes. Det är kul och inspirerande att vara här och få mer insikt kring det man behöver jobba med. Extra roligt är att göra det som team. Gör man allting tillsammans med laget, då kan man vara med och kämpa tillsammans. Sen är det kul att träffa andra idrottare.

Skidskytten Jesper Melin var på plats på SOK:s Topp- och Talangdagar. Foto: SOK

Skidskytten Jesper Melin var på plats på SOK:s Topp- och Talangdagar. Foto: SOK

En annan aktiv som gjorde sig redo att börja dagen var Jesper Melin som var beredd på ett riktigt tuff utfrågning när det skulle komma till intervjun.

- Lite nervös var man innan, men det gick bra, säger Jesper. Man vet aldrig vad de kommer fråga om, med det kändes bra efteråt och jag kände att jag fick sagt det jag ville. Testresultaten känns annars sådär, vi har precis haft vår viloperiod, så jag är lite trögstartad, förklarar Jesper.

 

Skidskytten Anna Magnusson bredvid "brutalbänken" på Bosön. Foto:SOK

Skidskytten Anna Magnusson bredvid "brutalbänken" på Bosön. Foto:SOK

Jespers "kollega", skidskytten Anna Mangusson kände också att det var en utmaning med talangprogrammets hårda program.

- Det var tufft med styrketesterna, konstaterar Hanna, men det var samtidigt kul och jag tycker det är bra att få köra hårt.

En stor utmaning för en del idrotter kan vara när de testas på muskler de vanligtvis inte fokuserar särskilt mycket på.

- För oss är det annars mycket styrketräning kring bålen och överkropp annars, förklarar Hanna. Vi har en specifik träning för ben med rullskidor och sen cyklar och springer vi, men i själva styrketräningen kör vi inte så mycket ben, säger Hanna.

Intervjuerna tycker hon annars gick bra.

- Jag trodde det skulle vara mer förhör, att jag skulle stå framför en rad med bedömare som på "Idol", men det var mer som ett samtal där man faktiskt fick sitta ner, förklarar Hanna.

 

Puckelpiståkaren Walter Wallberg gör sig beredd att kliva på löpbandet för att mäta konditionen. Foto: SOK

Puckelpiståkaren Walter Wallberg gör sig beredd att kliva på löpbandet för att mäta konditionen. Foto: SOK

Nere i källaren gör sig puckelpiståkaren, Walter Wallberg, sig beredd att ta över konditionsbandet från snowboardåkaren Ludvig Billtoft.

- Vi körde lite testare och hade hälsokontroll igår, berättar Walter. Det gick bra och det var kul. Hela uttaningen är intressant. Det är bara jag från puckelpist, så man kände ingen i början, men det känns ändå bra, jag har ju tränaren med också, förklarar Walter och pekar mot sin coach Lasse Fahlén.

Inför konditionstestet kände sig Walter lugn.

- Jag har bara kört cooper-testet innan, men jag är ändå inte särskilt nervös. Det känns ganska lugnt. Jag har inte så jättebra kondition, men helt ok. Sen är jag även lite småförkyld, tillägger Walter innan han sätter på sig mätaren.

Ludvig Billtoft på löpbandet pressar sitt yttersta medan han övervakas av träningsrådgivaren Rickard Nilsson (näst längst till höger) och sportchefen Anders Wiggerud (längst till höger). Foto: SOK

Ludvig Billtoft på löpbandet pressar sitt yttersta medan han övervakas av träningsrådgivaren Rickard Nilsson och sportchefen Anders Wiggerud till höger. Foto: SOK

Partners

Huvudsponsorer, logotyper