Publicerad 29 april 2023

Växjö

Olympiadagarna i Växjö kommer att arrangeras på Spetsamossen den 28-29 april. Under dagarna är Fritidsbanken på plats och lånar ut gratis utrustning.

Den 28 april bjuder vi in elever i åk 3-6 från traktens skolor och den 29e april har vi öppet för allmänheten. Dagarna kommer vara uppdelade så att klasserna antingen är på plats på förmiddagen 09.00-11.00 eller på eftermiddagen 12:00-14:00. Läraren fyller i på anmälan vilket pass man önskar för sin klass. Skulle det vara så att man vill köra båda passen går det bra men då måste man anmäla sig för både förmiddag och eftermiddag. Anmälan öppnar den 12 januari kl 08:00. Anmälan är en intresseanmälan och man får veta senast den 24 mars om klassen man anmält kom med eller inte. Vi kommer att kunna ta emot ca 35-40 klasser under denna dag.

Utbildningsförvaltningen står för bussning av de elever som inte kan ta sig till Spetsamossen till fots. Fyll i i anmälan om din klass är i behov av buss eller inte. Skolorna står själva för elevernas lunch. Program för dagen, alla aktiviteter och även information inför dagen kommer att skötas centralt och skickas ut i god tid före den 28 april.

Här nedan kommer du kunna läsa om vilka olympiska idrotter som kommer finnas med och också vilka olympier som kommer delta. Förutom de olympiska idrotterna som du kan läsa om nedan kommer du också att kunna prov på squash, dragkamp, kickbike, parkour, casting, lek och utmaningar, pyssel och skapande.

Tack till våra projektpartners Uniqlo och Bridgestone för att vi kan genomföra dessa dagar. Stort tack till SOK:s huvudpartners Uniqlo och Svenska spel.

KONTAKTA OSS
Nathalie Larsson, Sveriges Olympiska Kommitté, nathalie.larsson@sok.se

Kontaktuppgifter till deltagande föreningar:

Växjö Tennissällskap: info@vaxjots.se

Växjö Kanot Club: info@vaxjokanot.com

Dansklubben Swing i Wexiö: info@swing.se

Växjö Badmintonklubb: Juliaflink91@gmail.com

Växjö Ravens BBK, basket: kontakt@vaxjoravens.se

Växjö Squashklubb: mikael.pallinder@linnekapital.se

Actionsport unite IF, kickbike, skateboard, parkour: allesandra@wallride.se

Växjö AIS, gångsektion: christersvensson691215@gmail.com

Växjö taekwondoklubb: info@vaxjotkd.se

IFK Växjö, friidrott: info@ifkvaxjo.se

Växjö DFF, Fotboll: info@vaxjodff.se

Växjö kappseglingsklubb: edvard.kemner@atea.se

Växjö golfklubb: kansli@vaxjogk.com

Allmänna skidklubben, skidskytte: niklas@backaberg.se

Svenska castingförbundet: liselotte.jansson@casting.rf.se

Araby park arena, lekar och utmaningar: arabyparkarena@vaxjo.se

Anmälan

Nedan kan du som är pedagog anmäla din klass. Se till att du anmäler din klass i rätt formulär. Det finns ett formulär för förmiddagen och ett för eftermiddagen. Skulle det vara så att man vill köra båda passen går det bra men då måste man anmäla sig för både förmiddag och eftermiddag. Varje klass måste anmälas separat. Anmälan är en intresseanmälan. Du meddelas senast den 24 mars om din klass kom med eller inte.

Anmälan Olympiadagar Växjö 28 april förmiddagspass 09.00-11.00

Anmälan Olympiadagar Växjö 28 april eftermiddagspass 12.00-14.00