Sleepacy

Teampartner
Sömnexperterna SLEEPACY coachar de svenska OS-trupperna inom sömn och återhämtning, med mål att maximera idrottarnas prestationer under OS.

Vägen till medaljerna börjar med en god natts sömn. Forskning visar att sömn bär på dolda superkrafter som är direkt sammanlänkande med prestationsförmåga. För att maximera effekterna krävs ett holistiskt tankesätt där luft, ljus, temperatur, rutiner och inte minst kunskap är viktiga pusselbitar.

Hilding Anders har över 150 års erfarenhet av sängbranschen och med satsningen SLEEPACY har de tagit ett helhetsgrepp om den perfekta sömnens förutsättningar från säng till hälsosamma rutiner, funktionella tillbehör och rätt temperatur. Genom att kombinera expertisen de har byggt upp under åren med den senaste sömnforskningen har de sedan våren 2020 tagit Sveriges OS-aktiva under sina vingar för att optimera sömnvanor och återhämtning.

På så vis lägger vi en stabil grund för att plocka hem de där medaljerna!

Team SLEEPACY

Inför OS i Tokyo kommer SLEEPACY coacha 15-20 svenska idrottare för optimal återhämtning. De kommer också förse alla aktiva med travelkits (madrass, kudde, täcke, sängkläder) och bygga upp två återhämtningsrum i Tokyo. Rum med ställbara sängar där idrottarna kan vila upp sig innan och efter prestationer.

Kalle Berglund, Khaddi Sagnia, Johanna Lindborg, Tilde Johansson, Linnea Stensils, Thobias Montler och Andreas Kramer ingår alla i Team SLEEPACY. Foto: SOK.

FAKTA/Team SLEEPACY

Dessa 18 aktiva ingår inledningsvis i Team SLEEPACY.

Daniel Ståhl, friidrott diskus
Henna Johansson, brottning
Johanna Lindborg, brottning
Alex Kessidis, brottning
Fanny Roos, friidrott kula
Khaddi Sagnia, friidrott längdhopp
Thobias Montler, friidrott längdhopp
Tilde Johansson, friidrott längdhopp
Andreas Kramer, friidrott löpning
Kalle Berglund, friidrott löpning
David Rumbutis, Gymnastik
Linnea Stensils, kanot
Petter Menning, kanot
Josefin Olsson, segling
Jesper Stålheim, segling
Oskar Rozenberg Hallberg, skateboard
Michelle Coleman, simning
Marcus Madsen, skyttesport