Publicerad 21 augusti 2023

Sportdirektör till Sveriges Olympiska Kommitté

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) söker en ny sportdirektör.
- Vi söker en person som hjälper till att förverkliga drömmar. Du ska utveckla svensk olympisk idrott mot världstopp, säger SOK:s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson.

Nuvarande sportdirektör Peter Reinebo går i pension efter OS i Paris nästa år. Sveriges Olympiska Kommitté söker nu hans ersättare, som till en början ska arbeta parallellt med Peter mot spelen i Paris.

- Peter har en enorm erfarenhet som vi vill att hans ersättare ska få vara med att ta del av, säger Åsa Edlund Jönsson.

Den långsiktiga målsättningen för SOK är att ha OS-trupper med kapacitet att ta 20 medaljer, varav fem guld, vid vinterspelen 2026 och sommarspelen 2028.

- Det är oerhört höga mål som skulle ta svensk olympiska idrott till en medaljnivå där vi aldrig tidigare befunnit oss. Men vi tror absolut att den medaljkapaciteten är möjlig att uppnå om vi kan möjliggöra för fler att göra en satsning mot världstoppen. Sverige ska vara en framgångsrik idrottsnation med medaljkapacitet i många idrotter, säger Åsa Edlund Jönsson.

Truppchef under OS

SOK:s sportdirektör blir inte bara sportsligt ansvarig truppchef i samband med olympiska spel (Chef de Mission) utan även ansvarig för SOK:s stödprogram Topp och Talang. I uppdraget ingår även att leda specialsatsningar som Olympisk Offensiv, att samverka med olympiska specialförbund kring träningscentrum och forskningsprojekt samt vara övergripande ansvarig för SOK:s resurs- och hälsoteam. Totalt leder sportdirektören ett lag på cirka 30 medarbetare.

Annons hos Alumni

Sista ansökningsdag är den 24 september. Läs mer hos Alumni om tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners