Brottaren Jenny Fransson. Foto: TT.

Publicerad 7 februari 2020

Doping bekräftat - Jenny Fransson plockas bort ur OS-truppen

Jenny Fransson plockas bort ur den svenska OS-truppen då även en andra analys visade spår av en förbjuden substans och därmed är en dopingförseelse bekräftad.
- Jenny Fransson har i dag blivit permanent borttagen från den svenska OS-truppen för Tokyo 2020 och finns inte längre med i SOK:s stödprogram Topp och Talang, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Brottaren Jenny Fransson togs tills vidare bort ur OS-truppen och från SOK:s stödprogram Topp och Talang i måndags när analysen av ett dopingprov taget den 9 januari visade spår av metyltestosteron, en anabol steroid. Ett andra prov, det så kallade B-provet, är nu analyserat och visar samma sak.

- Alla typer av dopingförseelser är oacceptabla, det är alltid den aktives eget fulla ansvar att inte bryta mot någon dopingregel, säger Peter Reinebo.

- Oavsett om en aktiv med uppsåt eller av oaktsamhet fått i sig en förbjuden substans så är det en mycket allvarlig förseelse och i högsta grad klandervärd. Om en dopingförseelse är bekräftad kan en aktiv inte kvarstå i Topp och Talangprogrammet enligt SOK:s policy, säger Peter Reinebo.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper