Publicerad 12 augusti 2019

Uttagna till World Beach Games

Sveriges Olympiska Kommitté har gjort en första uttagning till premiärupplagan av Anoc World Beach Games som arrangeras i Doha, Qatar den 12-16 oktober. De uttagna är Ida Burrows i aquathlon, Felix Blomqvist i vattenskidor hopp och ett herrlag i beachhandboll.

Uttagna till Beach Games Doha 2019:

  • Ida Burrows, Birkshire, Storbritannien (triathlon, aquathlon)
  • Felix Blomqvist, Nora (vattenskidor, hopp)
  • Herrlag, beachhandboll

Triathleten Ida Burrows är född 2001 och stark i grenarna löpning och simning som ingår i aquathlon som är aktuell gren i Doha. Ida kom nyligen på tredje plats på ETU Triathlon Junior European Cup i Riga den 11 augusti.

Felix Blomqvist är 21 år och tävlar för Nora Vattenskidklubb. Han ligger på fjärdeplats på världsrankingen för U-21 i grenen hopp.

Det svenska herrlandslaget i beachhandboll tog en fjärdeplats på VM 2018 vilket gav en svensk kvotplats till World Beach Games 2019. SOK tar ut ett lag med tio spelare i dagens uttagning. Vilka spelare som kommer att representera Sverige meddelas senare.

I dagsläget är det en trupp på 12 aktiva och fem ledare. Den svenska truppen kan komma att utökas med ytterligare några namn om Sverige tilldelas kvotplatser i fler idrotter.

- En spännande tävling med många nya idrotter där alla inte är så kända i Sverige eller i den olympiska världen. Förlagan Asian Beach Games har pågått i 25 år och är väldigt populärt. Alla idrotter utspelas på stranden, säger Glenn Östh som är svensk truppchef för Qatar 2019.

FAKTA/ Anoc World Beach Games

Anoc World Beach Games är instiftat av ANOC, sammanslutsorganisationen för alla länder nationella olympiska kommittéer. Den första upplagan av spelen arrangeras i Doha, Quatar den 12-16 oktober 2019. 14 strand- och vattensporter kommer att tävla i totalt 16 grenar på två strandområden under fyra dagar. Totalt kommer omkring 1360 aktiva delta.

Idrotterna som är med på programmet är triathlongrenen aquathlon, basket 3x3, klättringsgrenen bouldering, beachhandboll, karategrenen kata, seglingsgrenen kite racing, skateboard park, beachfotboll, shortboard och longboard surfing, open water simning, beachtennis, 4x4 beachvolleyboll, vattenskidor hopp och wakeboard och beachbrottning.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper