Dags för Olympic Day!
Olympic Day
Dela

1100 ungdomar i Umeå

5 september 2013

Hej, vilken jätte rolig dag det bjöds på idag, extra kul för min del, Umeå är min hemstad och här har vi tillbringat dagen idag.

Hela 1100 elever deltog just denna Olympic Day på Dragonfältet vid Nolia i Umeå. Jag fick träffa på många kända ansikten, allt ifrån min gamla fritidsfröken med hennes klass, Tobbe med lilla Liv och många många Fridor idag.

Vi, Olympic-gänget idag bestod av Jalmar Sjöberg(brottning) Frida Svensson (rodd) Johan Röjler (skridskor) Nathalie Larsson (skytt) och jag Frida Nevalainen (ishockey). Vi har nu hunnit besöka 3 av 5 platser i Västerbotten. 

Många idrotter testades på idag, allt från amerikans fotboll med matcher som spelades på halva fotbollsplanen på Dragonfältet, utebandybollar som svingades, en minigolfrunda på 18 hål, bowling, fäktning, zumba, kampsporter, rullskridskor och mycket mer. Kul och glad att se att alla sporterna hade fullt upp hela dagen av aktiva och nyfikna glada ungdomar som vågade testa på dessa idrotter. 

Extra kul tyckte jag det var att se ungdomarna som testade på rullskridskorna. Även om kön var lite lång ibland att få vänta på att få testa. Kul dessutom att se att även om man råkade ramla var ni lika fort uppe på benen igen och körde vidare. En härlig inställning att se i en framtida vinnare.                                         

Måste bara berätta att dessa dagar betyder inte bara mycket för er ungdomar utan också för oss olympier. Den energin vi möts av och får av just er barn, ni föreningar och kommuner som är på plats är oslagbart. Stort jätte tack till er.

Det är dessutom fantastiskt kul att få ge tillbaka till er som stöttat oss. Att få ge våra tipsa på vägen mot just era drömmar. Vi har en gång varit där, upplevt drömmar, vi är några som fortfarande drömmer om flera medaljer, och vi hoppas att vi har lyckats inspirera er ännu en gång idag.- Att våga följa eran dröm! Om några år kommer vi säkerligen sitta och skrika oss hesa, gråta glädjetårar framför tv:n och se er uppleva er dröm.         

//   stora kramar, Frida Nevalainen          

Dela

Olympic Day är ett projekt av SOK i samarbete med

Samsung
Recept- & Matinspiration - Arla
Recept- & Matinspiration - Arla