NYHETER FRÅN GAMLA SOK.se

2012-01-22

Svenskt hockeyguld på Ungdoms-OS

De svenska hockeytjejerna stod emot pressen och tog guld på Ungdoms-OS i Innsbruck. De slog Österrike i finalen med 3-0.

Sverige tog därmed två guld och två silver vid de första vinterspelen av världsungdoms-OS.

Svensk guldglädje! Foto: SOK
- Det var den bästa matchen vi spelat hittills, vi fick verkligen kämpa. Det är en lättnad. Vi kom hit för att ta guld och att få ta emot det på planen var otroligt, säger målvakten Sara Besseling.

Sverige gick obesegrade genom turneringen och släppte inte in ett enda mål. Sverige dominerade finalen och satte det första målet i slutet av första perioden genom Emmy Alasalmi. Österrike stod ändå emot bra och gav tufft motstånd.

Trots överlägsen skottstatistik för svenskorna så lyckades hemmanationen hålla emot länge. Det var inte förrän i slutet av andra perioden som Lina Bäcklin lyckades få in ett mycket viktigt andra mål för Sverige i powerplay. I sista perioden satte Emmy Alasalmi ett tredje mål för Sverige och det blev också slutresultatet i finalen.

Sammanfattningsvis så tog Sverige två guld och två silver vid YOG Innsbruck 2012. Utöver medaljerna så blev det även fyra fjärdeplatser och två femteplatser.

Sveriges medaljer:
GULD
Ishockey flickor
Alpint superkombination flickor, Magdalena Fjällström

SILVER
Alpint super-g pojkar, Fredrik Bauer
Längdskidor sprint fristil flickor, Jonna Sundling

Relaterade sidor