NYHETER FRÅN GAMLA SOK.se

2013-02-25

Hej då, EYOWF Brasov!

Den svenska Ungdoms-OStruppen på EYOWF Brasov 2013 är nu hemma i Sverige igen. Det blev inga medaljer för Sverige denna gång men väl ett antal topp-tio placeringar. Vi summerar det svenska deltagandet här.
Maskoten i Brasov tackar för sig. Nästa gång det är dags för Ungdoms-OS är sommarfestivalen i Utrecht den 14-19 juli i sommar. Foto: EYOWF Brasov
Nyttiga erfarenheter
Den svenska truppen fick inte världens bästa uppladdning i och med att det chartrade planet tillsammans med Finland, Estland och Island var kraftigt försenat och truppen anlände sent på natten före invigningsdagen.

- I och med den långa resan och strul längs vägen var det många som var sega och trötta i kroppen. Men det är också en erfarenhet man måste lära sig. Resor tar mer på krafterna än man kanske räknar med, konstaterar Marja von Stedingk, assisterande truppchef.

Det blev som sagt inga svenska medaljer denna gång. Den svenska truppen hade sammanlagt en femteplacering, tre åttondeplaceringar och två tiondeplaceringar som bäst.

- Precis som vilken stor tävling som helst så lyckas några prestera bättre än förväntat och andra känner att det inte fått ut allt. I stort tror jag att de flesta är nöjda med att få ha varit i den här internationella miljön och fått känna på ett större sammanhang och hårdare konkurrens än man är van vid. Det är en nyttig erfarenhet och förhoppningsvis en inspiration till en fortsatt satsning, sammanfattar Marja von Stedingk.

Benjamin Larssons hopp. Foto: SOK

Backhoppning
Det är tio år sedan Sverige senast deltog med backhoppare i Ungdoms-OS. I Brasov slutade Benjamin Larsson 42:a och Simon Eklund 46:a. Deras resultat räckte inte till att kvalificiera sig till ett andra hopp.

John Olof Hallman under sitt fristående program. Foto: SOK
Konståkning
Både Louise Jensen och John Olof Hallman preserade på topp och slutade bägge två på varsin åttondeplats.
Axel Ekström under 7,5 km klassiskt. Foto: SOK
Längdskidor
Det blev blandade resultat bland svenskarna i längdskidor. Pojkarna gjorde bra prestationer, speciellt Axel Ekström som gjorde fyra bra tävlingar och hade en femteplacering i det klassiska loppet som bäst. Oskar Svensson körde upp sig allt efter som veckan gick och slutade åtta i sprinten. Viktor Thorn hade också en fin tävling i bland annat det klassiska loppet där han var nära att ta sig in topp-tio. Flickorna var inte riktigt i slag, samtliga hade sjukdomar som ställt till uppladdningen inför tävlingen.
Fabrice Suh in action, 1 500 m. Foto: SOK
Short track
Fabrice Suh körde tre tävlingar och var som bäst 14:e i 1 500 m där han tog sig till semifinal.
Frida Hagström på skjutvallen. Foto: SOK
Skidskytte
Det blev lite för många bom på skjutvallen för att svenskarna skulle nå riktigt högt upp i resultatlistorna i år. Bäst gick det för Frida Hagström i sprinten där hon slutade på en 16:e plats.

Läs mer
Samtliga svenska resultat
Fler bilder på Ungdoms-OS Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterade sidor