NYHETER FRÅN GAMLA SOK.se

2011-08-12

Drama när Sverige tog OS-platser

Marcus Svensson och Stefan Nilsson ordnade två kvotplatser i skeet vid EM i Belgrad på fredagen. Sju skyttar sköt 124 poäng i kvalet och därför blev det särskjutning mellan dessa om de sex finalplatserna. Marcus sköt fullt och klarade därmed en finalplats och en av de fem OS-platserna som stod på spel.
I finalen missade Marcus en duva och hamnade därmed utanför medaljstriden och blev femma totalt.
Stefan Nilsson blev åtta.
Eftersom två nationer i finalen redan fyllt sina kvotplatser skulle den femte och sista kvotplatsen gå till en av de sex skyttarna på 123 poäng som hamnat utanför finalfältet. Den sista kvotplatsen fördelades sedan man jämfört serierna bland de sex skyttarna. Stefan Nilsson och spanjoren Aramburu hade exakt samma serie varför man fick gå in i den första serien, där båda sköt 23, och se vem som hade den första bommen. Där var det Aramburu som bommade på första plattan medan Stefan bom kom på den fjärde plattan. Spanjorerna hävdade att man skulle särskjuta om kvotplatsen men reglerna är tydliga i det här fallet vilket gav Sverige en andra kvotplats.
Stefan Nilson kunde inte ge sig själv och Sverige en bättre födelsedagspresent. Stefan fyllde på fredagen 21 år.
-Inför EM trodde jag att en plats var möjlig - men två, nej, det fanns inte i min sinnevärld i varje fall. Jag är imponerad av hur de här unga grabbarna har uppträtt (båda är 21 år gamla) i den här tuffa internationella konkurrensen, sade den svenske headcoachen Claes Johansson.

Relaterade sidor