Susanne Celik

Tennis

Varför började du med tennis, Susanne?
- Jag testade många olika sporter men fastnade för tennis direkt. När jag var 10 år gammal satt jag med min pappa i hans restaurang och såg på tv när Serena Williams mötte Maria Sharapova i Wimbledon Finalen 2004 där slutligen Sharapova lyfte pokalen.

Efter den matchen så var det bara tennis som existerade. Jag visste att det här var något jag ville fortsätta göra och målet blev mer verklig för mig: jag vill också kunna vinna wimbledon och lyfta pokalen.

Jag kunde vara i hallen hela dagarna och vänta på att få slå på bollen. Jag valde att satsa på min idrott tennis för att det var och är det roligaste jag vet. Jag insåg att min inre drivkraft för idrotten som gjorde att jag ville köra hela dagarna och göra det jag tyckte var allra roligast.

Utan stödet från min familj i början hade min satsning aldrig varit möjlig. Nu har jag dessutom SOK hjälp som stöd vilket underlättar en hel del för mig och mitt team runt omkring mig. En stöttning som gör att min stora dröm inom tennisen i världseliten kan verklighetsgöras.

Fakta

  • Född: 1994-12-06

Följ Susanne Celik

Partners

Huvudsponsorer, logotyper