SOK har drygt 20 vintertalanger på läger i grekiska Sivota. Foto: Apollo.

Publicerad 13 maj 2022

Vinterframtid på plats i Sivota

Delar av Sveriges vinterolympiska framtid finns på plats i Grekland den här veckan. Ett 20-tal talanger från fem olika vintersporter har varit på läger med Olympisk Offensiv.

Backhoppning, skidskytte, skridsko, curling och rodel finns alla på plats på Apollos sporthotell i Sivota. Under en intensiv vecka med massor av träning och samtal med ledare och coacher ska talangerna utbildas för att hitta sin väg mot världstoppen. Projektledare från SOK:s sida är Wolfgang Pichler i par med Mårten Fredriksson. På plats finns även SOK-personal i form av sportchefer, träningsrådgivare, fysioterapeuter och nutritionister.

- Det är fantastiskt att kunna samlas så här tillsammans med olika idrotter, utbyta tankar och erfarenheter och sporras och inspireras av varandra inom exempelvis träning och återhämtning, säger Mårten Fredriksson.

De som är utvalda att ingå i vintervarianten av Olympisk Offensiv har sikte på OS 2026 eller 2030, även om namn som Frida Westman (backhoppning) samt rodelsyskonen Tove och Svante Kohala redan har deltagit i ett olympiskt spel. Allra mest merittyngd i gänget är curlingspelare Almida de Val som ju tog brons i mixeddubbel i par med Oskar Eriksson under OS i Peking i februari. Nu är Almida med i satsningen tillsammans med sitt ordinarie lag ihop med Isabella Wranå och Maria Larsson.

Flest talanger med under lägret har skidskytte (åtta) och skridsko (sex).

Fakta/Talanger på plats i Sivota

  • Backhoppning: Frida Westman.
  • Curling: Isabella Wranå, Almida de Val och Maria Larsson.
  • Rodel: Tove Kohala, Svante Kohala, Rasmus Moberg.
  • Skidskytte: Anton Ivarsson, Alfred Eriksson, Erik Larsson, Henning Sjökvist, Viktor Brandt, Emil Nykvist, Ella Halvarsson och Anna Hedström.
  • Skridsko: David Karlingsjö, Arvid Karlingsjö, Ann-Marie Lindqvist, Wilhelm Ekensskär, Oskar Nilsson, Adam Axelsson.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper