Svenska silvermedaljörer i teamsprint Maja Dahlqvist och Jonna Sundling. Foto: TT

Publicerad 16 februari 2022

Silver till Maja och Jonna i teamsprint

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling tog ett silver i damernas klassiska teamsprint i Peking 2022. Sveriges tredje medalj under samma dag och den fjortonde medaljen hittills i Peking.

Det svenska damlaget med Maja Dahlqvist och Jonna Sundling var stora medaljfavoriter inför loppet som blev en tuff rysare där Tyskland skrällde och tog guldet. Den höga höjden tog på krafterna hos många av åkarna och det visade sig inte minst på slutet av loppet. Maja Dahlqvist tvingades släppa täten på sin sista sträcka och växlade över till Sundling med nästan fyra sekunder upp till täten. Sundling krigade visserligen ikapp men ansträngningen kostade på och på upploppet orkade hon inte stå emot när Tysklands Victoria Carl kom bakifrån och tog enöverraskande seger. Ryssland tog bronsmedaljen före Finland och USA.

Pallen i teamsprint, silver till Sverige (Maja Dahlqvist, Jonna Sundling), guld till Tyskland (Katarina Hennig, Katherine Sauebrey) och brons Ryssland, ROK (Julia, Stupak, Natalia Nepryaeva). Foto: TT

I herrarnas lopp hade det svenska laget med William Poromaa och Oskar Svensson inte samma förväntningar på sig. Poromaa växlade över till Svensson som fyra inför den avslutande sträckan. Svensson kunde inte göra något mot täten och gick i mål som fyra.

Resultat, längdskidor damer teamsprint klassisk final

1) Tyskland 22.09,85
2) Sverige (Maja Dahlqvist/Jonna Sundling) +0,17
3) ROK +0,71.

Resultat, längdskidor herrar teamsprint klassiskt final

1) Norge 19.22,99
2) Finland +2,46
3) ROK +4,29
4) Sverige (William Poromaa/Oskar Svensson) +15,06.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper