Frida Hansdotter var på plats vid invigningen av Olympiafestivalen med sin guldmedalj från PyeongChang 2018. Foto: Henrik Kindberg, SOK.

Publicerad 9 februari 2022

Olympiafestivalen invigdes med guldglans

Det är inte bara OS-tävlingar i Peking. I tisdags invigdes även en olympisk festival i Stockholm som pågår under hela OS på Centralstationen och med en grande final den 19-20 februari på Spånga IP.

På Centralstationen i Stockholm kommer man fram till den 18 februari kunna se OS-sändningarna på storbild, testa curling, frågesport, tävlingar och olympisk utmaning. Därefter flyttar festivalen utomhus på Spånga IP under avslutningshelgen den 19-20 februari där ett festivalområde har byggts upp med prova-på aktiviteter för snö och isidrotter.

På Centralstationen kan man bland annat testa på curling. Foto: Henrik Kindgren, SOK.

En som kommer finnas på plats då, och som även var med och invigde Olympiafestivalen under tisdagen var OS-guldmedaljören från PyeongChang 2018, Frida Hansdotter.

– Jag känner mig otroligt stolt över att få lämna över titeln som regerande mästarinna och att den svenska truppen redan har skapat fyra nya mästare. Vilken OS-start! Jag hoppas alla nyfikna ungdomar tittar och följer detta fantastiska spel. Kom gärna till Spånga IP 19-20 februari, så hoppas jag kunna inspirera er där. OS är verkligen någonting speciellt och man ska aldrig sluta drömma, säger Frida Hansdotter.

SOK:s styrelseledamot Malin Eggertz Forsmark var också med vid invigningen.

– Vi är stolta att kunna skapa ett OS även på hemmaplan. Alla kan inte bli olympiska mästare, men glädjen och energi från spelen i Peking hoppas vi ska inspirera dom unga, att våga drömma, säger Malin Eggertz Forsmark som var med och invigde festivalen på Centralstationen under tisdagen.

Läs mer om festivalen och hur du hittar dit här:

På plats under invigningen var även huvudpartners för Olympiafestivalen Svenska Spels kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält, UNIQLO:s Scandinavienchef Nikolina Johnston, Bridgestone med marknadschef Jesper Pettersson och SOK:s partner Flowlifes VD Lucas Wasniewski, Bra Bränsles samarbetspartner produktchef Sarah Olsson samt Curlingförbundet och funktionärer.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper