Olympiafestivalen på Olympiastadion hålls 4-6 augusti. Foto: SOK

Publicerad 9 juli 2021

Olympiafestival i Stockholm

Det blir ingen publik på plats under OS i Tokyo. Då ordnar SOK en Olympiafestival på hemmaplan. Med Olympiastadion som bas kan barn få testa olympiska idrotter, det går att följa spelen via storbildsskärmar och fira svenska framgångar tillsammans.
- Kom och häng med oss på Olympiastadion så fixar vi OS-stämningen, säger projektledaren Frida Nevalainen.

Olympiafestivalen är ett internationellt koncept som genomförs i elva länder på fyra kontinenter runt om i världen. Förutom Sverige är det Australien, Kap Verde, Tjeckien, Frankrike, Kosovo, Litauen, Singapore, Slovakien, Slovenien och Nederländerna som testar IOK:s koncept.

Under Olympiafestivalen i Stockholm 4-6 augusti kommer barn att få testa olympiska idrotter. SOK bygger, på det sätt som restriktionerna tillåter, ett festivalområde med restauranger och storbildsskärmar där alla är välkomna att följa tävlingarna. Man får chansen att prova på olympiska idrotter, träffa olympier på plats, ta del av seminarium samt heja fram många av de 138 svenska idrottarna som ska tävlas i Tokyo.

- Här får chansen att prova på olympiska idrotter, utmana vänner och din familj i tävlingar på plats, träffa olympier och fira de olympiska spelen tillsammans. Det finns kul för alla åldrar och helt gratis, säger Frida Nevalainen.

Olympiafestivalen gör SOK i samarbete med partners som Svenska Spel, UNIQLO, Toyota, Bridgestone, Discovery och Panasonic.

OS-aktiviteter i Stockholm

I Stockholm kommer Sveriges Olympiska Kommitté att inleda festligheterna redan på söndag den 11 juli då Centralstationen inviger en olympisk utställning. Utöver Olympiafestivalen kommer även Kungsträdgården och Skeppsbron att bli olympiska områden de kommande veckorna.

På de här platserna hittar du OS-teman under sommaren:

  • Olympiastadion, 4-6 augusti. Olympiafestivalen, klockan 10.00-20.00.
  • Stockholm Centralstation, 11 juli-10 augusti. OS-sändningen på storbild, olympisk utställning.
  • Kungsträdgården, 23 juli-1 augusti. Prova-på aktiviteter.
  • Skeppsbron, 23 juli-2 augusti. Prova-på aktiviteter.

Partners