Foto: Apollo Sports

Publicerad 13 februari 2020

Boka första olympiska träningsresan

Behöver du en nytändning i din träning? Då vet vi precis vad du behöver. Låt olympierna och träningsprofilerna Danijela Rundqvist och Mattias Sunneborn peppa dig till nya nivåer under en veckas olympiskt träningsläger på Apollo Sports anläggning Aqua Vista i Egypten. En vecka som både du och dina muskler kommer minnas!

Sedan flera år tillbaka har de svenska OS-trupperna använt sig av Apollos sportanläggningar för att bygga upp fysiken under försäsongen. Nu drar ett unikt koncept igång där SOK och Apollo välkomnar alla att delta på breddlägret Olympic Training Camp. Med olympiska träningsledare som vet vad som krävs för att ta nästa steg i utvecklingen utlovas en fullspäckad vecka fylld av träning och inspiration med en olympisk touch.

Mattias Sunneborn. Foto: TT

Styrka och puls i premiären

De första olympierna som sätter ihop en träningsvecka är ishockeyspelaren Danijela Rundqvist och längdhopparen Mattias Sunneborn. Tillsammans har gjort fem olympiska spel och bärgat både OS- och VM-medaljer under sina idrottskarriärer. Mattias Sunneborn jobbar i dag med att träna motionärer och har dessutom fortsatt med en framgångsrik masterskarriär som friidrottare. Danijela Rundqvist har efter idrottskarriären blivit folkkär när hon vann Mästarnas Mästare 2015 och engagerar sig stort i SOK:s inspirationsprojekt för barn och ungdomar som Olympic Day och Jorden Runt-loppet för en bättre värld. Hon har även vid ett flertal tillfällen lett SOK:s träningsklubb där anställda från SOK:s partnerföretag får ett olympiskt träningspass i vardagen. 

Nu ska Danijela och Mattias få deltagarna på Olympic Training Camp att svettas en hel vecka i mitten av april. Tillsammans har de satt ihop en vecka med styrka och puls som tema. Vi har tagit ett snack med Danijela om hur upplägget ser ut.

Danijela Rundqvist med OS-silvret från Turin 2006. Foto: TT

Vad kommer veckan att innehålla?
- Jag och Mattias kommer att köra varsitt pass varje dag. På mina pass kommer det bli träning för hela kroppen. Funktionell träning och jag vill bygga inifrån. Givetvis kommer de få testa på några klassiska hockeyövningar, säger Danijela Rundqvist.

Måste man vara vältränad för åka med?
- Absolut inte. Med den här resan vill jag börja din träning. Alla jobbar efter sin förmåga och övningarna kommer att passa alla, alltifrån nybörjaren till den träningstokige.

Ni kommer även ha föreläsningar, vad innehåller dom?
- Jag kommer att prata om min karriär och resan till att bli olympier. Det handlar både om motivation, att ge beröm och så kommer jag såklart ge några OS-minnen.

Vad hoppas du att man kommer ta med sig hem efter resan?
- Att man har haft en trevlig resa till värmen med likasinnade och att man kommer starkare därifrån. Med nya muskler och nya vänner!

Olympic Training Camp - styrka och puls den 15-22 april

Den första Olympic Training Camp hålls den 15-22 april på Aqua Vista - Powered by Playitas i Hurghada, Egypten. Veckan leds av Danijela Rundqvist (ishockey) och Mattias Sunneborn (friidrott). Temat för veckan är styrka och puls med fokus på styrka, snabbhet, kondition, koordination och rörlighet.


Ta chansen att hänga på en träningsvecka som kommer bli ett minne för livet!


Här läser du mer om veckan och bokar:

Apollos träningskalender Olympic Training Camp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Partners