Lovisa Ewald i andra åket i skeleton på världsungdoms-OS i Lausanne 2020. Foto: OIS

Publicerad 19 januari 2020

Lovisa sexa i skeleton efter superåk

Med näst snabbaste åktid i andra åket klättrade skeletonåkaren Lovisa Ewald till en slutlig sjätteplats på världsungoms-OS .

Den svenska fanbäraren i St Moritz, Lovisa Ewald låg nia efter det första åket i flickornas skeletontävling med en tid på 1.12,58. Andra åket springer hon igång med sjätte tid men tar sedan banan perfekt och har andra bästa åktid, endast två hundradelar från att vara snabbast i åket. Hon förbättrade sin tid från första åket med 1,15 sekunder och slutade på totaltiden 2.24,01. Lovisa klättrade tre placeringar till en sjätteplats, +1,51 sekunder från segrande ryskan Anastasiia Tsyganova. Silvret gick till Josefa Schellmoser från Tyskland endast tre hundradelar från guldet. +0,03. Tyskt även på bronsplatsen genom Sissi Schroedl, +0,45 från ledningen.

-Jag är jättenöjd. Jag gjorde en miss i början av första åket så det var jag inte så nöjd med men sen fick jag till det i andra, så det var jättekul, säger Lovisa Ewald efter tävlingen.

Därmed tangerar Lovisa Ewald det bästa skeletonresultatet som gjordes vid senaste världsungdoms-OS där Julia Falk slutade sexa. Kusinen Paulina Ewald Gröndal slutade på 18:e plats, 9,28 sekunder från ledningen.

Axel vidare i mixeddubbel men stopp för Lisa

I curlingens mixeddubbelturnering är Axel Landelius och tjeckiska Kristyna Farkova vidare efter en 11-6-seger mot Nora Östgaard, Norge och Michael Velve, Brasilien. Däremot blev det stopp direkt för Lisa Norrlander och hennes danska lagkamrat Kilian Thune mot det ungersk-kanadensiska paret Laura Nagy/Nathan Young avgjorde matchen sjunde omgången med resultatet 11-5.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper