SOK:s generalsekreterare Gunilla Lindberg delade ut SOK.s främsta förtjänsttecken, en plakett i guld, till Olof Stenhammar i samband med Olympic Camp på Yasuragi. Foto: Jimmy Hansen.

Publicerad 25 november 2019

Stenhammar hyllad under Olympic Camp

Han har levt stora delar av sitt liv i den olympiska rörelsens tjänst. I samband med Olof Stenhammar tilldelades SOK:s förnämsta utmärkelse, förtjänstplaketten i guld.

Det var en synbart rörd Olof Stenhammar som hyllades under OS-middagen under Olympic Camp. Hela den stora Fuji-salen på Yasuragi applåderade när SOK:s generalsekreterare Gunilla Lindberg överräckte guldplaketten.

Olof Stenhammar drev Stockholms kandidatur för att få sommarspelen 2004, och var sedan vital för att få svenskt näringsliv att vara med och starta Topp och Talang-programmet i slutet av 90-talet. Stenhammar har också själv donerat 10 miljoner kronor till SOK:s talangutvecklingsprojekt, kallat Stall Stenhammar.

- OS har varit en dröm för mig sedan jag var ung pojke. När jag vara elva år gammal hade jag avancerade planer på hur man skulle kunna arrangera ett olympiskt spel hemma på gården utanför Finspång, sade Stenhammar.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper