Supporterskaran som samlats för att heja fram Felix Blomqvist fick vänta förgäves på Leqtaifiya Lagoon. Foto: SOK

Publicerad 13 oktober 2019

Felix direkt till final efter inställt kval

Extrema vindar och vågor tvingade arrangörerna ställa in herrarnas kval i vattenskidor på Anoc World Beach Games. Felix Blomqvist får ny chans i morgondagens final tillsammans med övriga deltagare.

Damernas hopptävling gick att genomföra på Leqtaifiya Lagoon men herrarna fick ladda förgäves. Det blir att ställa om fokus till morgondagen för Felix Blomqvist och övriga åtta åkare som alla får en startplats i finalen. Finalen avgörs klockan åtta i morgon med hopp om bättre förhållanden.

Felix Blomqvist fick vänta förgäves på klartecken för start i kvalet i vattenskidor på Anoc World Beach Games. Foto: SOK

Så här funkar tävlingen i vattenskidor

Vattenskidor tävlas i tre olika grenar, slalom, trick och hopp. På Anoc World Beach Games är det hopp som gäller. I hopptävlingar räknas inga stilpoäng eller liknande utan det gäller bara att hoppa så långt som möjligt. Varje hoppare har tre hopp på sig och det längsta hoppet räknas som resultat.

Rampen som åkarna hoppar från på den här tävlingen är cirka 173 cm hög och är 7 meter lång. Båten går i 57 kilometer i timmen. Åkaren bygger fart genom att dra ut först till vänster sedan ut till höger för att sedan svänga in mot rampen. Åkaren har då en hastighet på cirka 120 kilometer. 100 m efter hoppet måste man ha skidkontroll.

På World Beach Games går de sex bästa hopparna från kvalet vidare till finalen som avgörs på måndag. Då är det tre nya hopp som räknas och resultaten nollställs. Eftersom kvaltävlingen ställdes in får alla nio deltagarna ställa upp i finalen.

Sverige grupptrea i beachhandboll

Det svenska beachhandbollslaget slutar trea i sin grupp efter att ha förlorat den sista gruppspelsmatchen mot de regerande världsmästarna Brasilien med 2-0 i set. Halvlekssiffrorna skrevs 26-20 och 16-12. Danmark vann gruppen före Brasilien och Sverige. I morgon är det kvartsfinaler och Sverige spelar sin match klockan 16.30 svensk tid.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper