Här är gänget som ska tippa för SOK under Olympiatravet. Handbollsspelarna Johan Sjöstrand och magnus Jernemyr, ishockeystjärnorna Mats Näslund och Tomas Jonsson, skidesset Torgney Mogren, skidskyttemästaren Fredrik Lindström och brottarmedaljören Jenny Fransson. På bilden syns även när Lionel styrdes till seger av Göran Antonsen i Olympiatravet 2017. Foto: TT och SOK.

Publicerad 24 april 2019

Spela med SOK under Olympiatravet

Kommer Propulsion att få segerdefilera trots ett kurigt startspår? Siktar Johan Untersteiner på ledningen med Cyber Lane? Är det franska stjärnstoet Bahia Quesnot gynnad av open strech?
Det finns massor av frågor inför Olympiatravets final på lördag. Häng med SOK:s experttippare och köp andelar i det system som passar just dig allra bäst.

Klockan 18.42 på lördag så släpper bilen iväg startfältet i Olympiatravets final. Tio ekipage som även avgör vilka spelare som har chansen till sju rätt på V75. För att fira att det är 40 år sedan Olympiatravet genomfördes för första gången kommer SOK att erbjuda extra många system via ATG Tillsammans.

  • Handbollsduon Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr, OS-silver i London 2012, knåpar på ett gemensamt system för 300 kr/andel.
  • Ishockeystjärnorna Tomas Jonsson och Mats Näslund, OS-guld 1994 och OS-brons 1980, får lira för lika många andelskronor som det blev landskamper med Tre Kronor. Därmed 200 för Jonsson och 173 för Näslund.
  • I övrigt kommer skidfantomen Torgny Mogren, guld i Calgary 1988, kommer att snitsa ihop ett system för 150 kr/andel. Skidskytten Fredrik Lindström, guld i PyeongChang 2018, har 125 kr/andel att röra sig med och brottaren Jenny Fransson, brons i Rio 2016, spelar för en hundring per andel.

- Hela tippargänget har visat god form under deltävlingarna, men det här är ju vinnarskallar som brukar vara som bäst när det gäller - så jag tror att de kommer att leverera extra vassa system nu när det är final, säger Jesper Sjökvist, lagledare för SOK:s Tillsammans lag.

Redan 1979 avgjordes den första upplagan av Olympiatravet, som är ett samarbete mellan ATG och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Samarbetet har under de 40 åren gett svenska olympier cirka 230 miljoner kronor.

- Samarbetet med ATG har möjliggjort att svenska idrottare har kunnat lyfta sina förberedelser och karriärer till en ännu högre nivå. I dag är vi en av världens mest framgångsrika idrottsnationer och gjorde svensk idrotts främsta vinterspel senast i PyeongChang förra året. Vårt mångåriga partnerskap med ATG och Olympiatravet är en nyckel till de framgångarna, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

För att köpa andelar i SOK:s spelläggares system så klicka på den här länken Länk till annan webbplats..

FAKTA/Startlista Olympiatravet

Häst – Kusk – Tränare
1) Bahia Quesnot – Junior Guelpa
2) Coach Franbleu – Jorma Kontio – Franck Leblanc
3) Handsome Brad – Carl Johan Jepson – Ulf Stenströmer
4) Cokstile – Lars Anvar Kolle – Jan Kristian Waaler
5) Cyber Lane – Johan Untersteiner
6) Muscle Hustle – Björn Goop – Robert Bergh
7) Propulsion – Örjan Kihlström – Daniel Redén
8) Day Or Night In – Peter Untersteiner – Johan Untersteiner
9) Atupem – Santtu Raitala – Antero Tupamäki
10) Milligan’s School – Ulf Eriksson – Stefan Melander

Loppet körs på Åby lördagen den 27 april över 2 140 meter autostart. Första pris är 1,5 miljoner kronor.

Partners