Publicerad 28 mars 2019

De tippar Olympiatravet för SOK

Det är 40 år sedan Olympiatravet genomfördes för första gången. SOK firar genom att ta fram en extra stor och tung laguppställning för att tippa under alla fyra deltävlingar och finalen.
- Vi har ett gäng värdigt ett jubileum. Sex OS-medaljörer med kapacitet att sätta dit sju rätt, säger Jesper Sjökvist, lagledare för SOK:s lag på ATG Tillsammans.

SOK:s sex tippare är handbollshjältarna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr, hockeygiganterna Mats Näslund och Tomas Jonsson, brottningsesset Jenny Fransson och skidskyttevirtuosen Fredrik Lindström. Handbollsduon Sjöstrand och Jernemyr tog silver vid OS i London 2012. De kommer att bygga sina V75-system tillsammans. Mats Näslund och Tomas Jonsson är två av hjältarna från guldlaget i Lillehammer 1994, de tippar nu var för sig. Jenny Fransson stod på pallen i 69-kilosklassen under OS i Rio 2016 och Fredrik Lindström är den senaste medaljören, som körde Sverige till guld i herrstafetten vid spelen i PyeongChang i fjol.

- De kommer att producera minst två V75-system till varje tävlingsdag och ha minst sex system till finalen. Det finns massor av travkunskap i det här gänget så jag skulle inte bli förvånad om det blir någon storvinst. De senaste tre åren har SOK:s Tillsammans lag spelat in drygt fyra miljoner kronor till de som köpt andelar, berättar Jesper Sjökvist, som är lagledare för SOK:s lag på ATG Tillsammans där vem som helst kan köpa andelar av olympiernas system.

Olympiatravet är ett långvarigt samarbete mellan ATG och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) som sträcker sig tillbaka till 1979. Samarbetet har genom åren gett svenska olympier och paralympier totalt cirka 250 miljoner kronor och därmed starkt bidragit till att förverkliga svenska medaljdrömmar under 40 års tid.

- Olympiatravet är en verklig klassiker och förutom att loppet alltid är travsport av högsta klass så är vi på ATG stolta över att ha kunnat bidra till svenska olympiska medaljdrömmar i 40 år, säger ATG:s marknadschef Sten Andersen.

Segrarna i varje delfinal är garanterad en av totalt tio platser i Olympiatravets final, där förstapriset är 1,5 miljoner kronor. Lördagens deltävling på Solvalla har lockat ett starkt startfält, med folkkära “dalahästen” On Track Piraten som knapp förhandsfavorit, trots ett besvärligt startspår. Hans R Strömbergs hedershäst utmanas främst av Ulf Stenströmers Handsome Brad och Stefan Melanders Milligan’s School.

Vid såväl deltävlingarna som finalen kommer svenska olympiska stjärnor att finnas på plats i vinnarcirkeln. Först ut, till Solvalla på lördag, är handbollsstjärnan Magnus Jernemyr (OS-silver 2012) och damhockeylandslagets stora profil Danijela Rundqvist (OS-brons 2002 och silver 2006).

SOK:s tippare under Olympiatravet

  • Solvalla, första deltävlingen, 30 mars: Magnus Jernemyr/Johan Sjöstrand, Mats Näslund.
  • Jägersro, andra deltävlingen, 6 april: Jernemyr/Sjöstrand, Näslund, Jenny Fransson.
  • Umåker, tredje deltävlingen, 13 april: Jernemyr/Sjöstrand, Näslund, Fransson, Fredrik Lindström.
  • Romme, fjärde deltävlingen, 21 april: Jernemyr/Sjöstrand, Näslund, Fransson, Tomas Jonsson.
  • Åby, final, 27 april: Jernemyr/Sjöstrand, Näslund, Fransson, Jonsson, Lindström.

För att köpa andelar i SOK:s spelläggares system så klicka på den här länken Länk till annan webbplats..

Partners