Hanna Nilsson, cykel, Hanna Klinga, segling, Gabriel Sandör, triathlon, Alex Bjurberg Kessidis, brottning, Viktor Thorn och Ebba Andersson, längdskidåkning. Foto: SOK

Publicerad 18 april 2018

Talanger på väg mot toppen

Sex aktiva med stora mål för framtiden. Under två dagarna i Stockholm fick de veta vilka resurser som SOK kan erbjuda dem för att nå världstoppen.
- Alla som är här vill vinna OS-guld. Det är häftigt att träffa människor som har samma drömmar som jag, säger brottaren Alex Bjurberg Kessidis.

Vårens kick-off för nya i Topp och Talang-programmet lockade sex aktiva från fem olika idrotter: Hanna Nilsson, cykel, Hanna Klinga, segling, Alex Bjurberg Kessidis, brottning, Gabriel Sandör, triathlon samt längdskidåkarna Viktor Thorn och Ebba Andersson.

Deltagarna fick lära sig vilka resurser som finns att tillgå på SOK; allt från medicinsk service och träningsplanering till prestationspsykologi och medieträning. De fick också lyssna på föreläsning av tidigare olympiern Anna Laurell Nash, boxaren som även sitter med i SOK:s styrelse som vice ordförande i Aktivas Kommitté. Alla deltagare var särskilt fascinerade av föreläsningen om konkreta vertyg kring kosthållning som SOK:s nutritionist Linda Bakkman höll i.

- Jag vill verkligen öka min medvenhetenhet kring hur jag ska kunna äta optimalt. Och det var intressant att träffa aktiva fårn andra idrotter, säger längdåkaren Ebba Andersson, som var med och tog OS-silver i stafett i PyeongChang.

Topp- och talangstödet är skräddarsytt och behovsprövat för varje aktiv. Syftet är att ge stöd till sista steget i satsningen mot världstoppen. Stödet baseras på individuella utvecklingsplaner för att inom tre till sex år nå eller finnas i världstoppen i sin idrott.

SOK startade Topp- och talangprogrammet 1998. Stödet finansieras av medel från SOK:s partners.

Kick-off för nya i Topp och Talang

  • Hanna Nilsson, cykel.
  • Hanna Klinga, segling.
  • Viktor Thorn, längdskidor.
  • Ebba Andersson, längdskidor.
  • Alex Bjurberg Kessidis, brottning.
  • Gabriel Sandör, triathlon.

Partners

Huvudsponsorer, logotyper