Lag Edin. Foto: TT

Publicerad 19 februari 2018

En mörk svenskdag på curlingarenan

Under måndagen var det endast curlinglagen som tävlade i den svenska truppen och de stötte på sina första förluster.

I den viktiga sjunde omgången blev det en svensk poäng men Sydkorea följde upp med ännu en tvåa och trots tre svenska poäng de två sista omgångarna blev det förlust med 6-7.

– Ibland får man kämpa mer än i andra matcher och i dag var väl en sådan dag. Vi lärde oss inte isen lika bra som koreanerna men vi kom in i det bättre på slutet och det tar vi med oss. Men vi strulade där i början, säger Sara McManus till Radiosporten.

Inte blev det bättre i kvällsmatchen där de svenska damerna åkte på ytterligare en förlust mot Japan med 4-5.

Sverige ligger nu delad andraplats med Japan efter ledande Sydkorea. Den sjunde omgången avslutas i morgon genom en match mellan Sydkorea-Kanada.

Lag Hasselborg. Foto: TT

Schweiz storspelade

Inte heller de svenska herrarna är längre obesegrat. Schweiz tog greppet om matchen direkt när de gick upp i 2-0 efter första omgången.

– De har en fyraspelare som gör en av de bästa prestationer som någonsin gjorts i curlingen. Han missar ingenting och gör det mer än perfekt. Vi möter ett lag som tar vara på precis alla lägen, hatten av för dem, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Niklas Edin och hans lagkamrater kröp närmare och förvandlade 0-4 till 3-5, men närmare än så kom inte Sverige. I den sjunde omgången tog Schweiz en fempoängare och Sverige valde då att ge upp matchen. 10-3 till Schweiz alltså.

– Det är starten vi måste komma upp med bättre fokus. För att vinna ett OS är det väldigt svårt att gå obesegrade. Jag tror att detta kan höja vårt fokus. Det tar inte bort våra möjligheter att komma etta, så länge vi vinner de två sista. Men det sätter ju högre press på att vinna de två sista, säger Niklas Edin till Radiosporten.

De svenska herrarna har Italien (tisdag klockan 01.05) och Norge (onsdag klockan 06.05) kvar att möta. Semifinalplatsen är redan säkrad. Frågan är nu om Sverige ska gå in i spelet om medaljer som gruppetta eller sämre.

Partners