Wolfgang Pichler under OS i Vancouver 2010. Foto: TT

Publicerad 26 januari 2018

Wolfgang Pichler leder skidskyttarna under OS

Wolfgang Pichler kommer att åka till OS i PyeongChang. Skidskyttekaptenen fick under torsdagskvällen klartecken att åka med laget och OS-truppen till Sydkorea.

Internationella Olympiska Kommittén (IOK) tog i december följande beslut: ”Head coaches, Team doctors and personal coaches of any athlete that has been sanctioned via the Oswald report are ineligible for accreditation in PyeongChang”.

SOK fick i veckan besked från IOK om förändrade förutsättningar utifrån den mycket gedigna process som man just nu genomför avseende de ryska dopingfrågorna. Detta besked var att vissa coacher som inte längre arbetar i Ryssland nu har möjlighet att få ackreditering och verka vid OS i PyeongChang.

- Jag har meddelat Skidskytteförbundet och Wolfgang att han med de nya förutsättningarna kan delta vid OS i PyeongChang och att vi nu har tagit ut honom som ledare i OS-truppen, säger Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges Olympiska Kommitté samt truppchef för den svenska truppen under spelen i PyeongChang.

Wolfgang Pichler vill nu fullt ut koncentrera sig på det viktiga förberedelsearbetet inför OS i Sydkorea. För kommentarer kontakta gärna:
Peter Reinebo, verksamhetschef, Sveriges Olympiska Kommitté, 070-657 88 04
Olle Dahlin, ordförande, Svenska Skidskytteförbundet, 070-366 73 00

Partners