Publicerad 1 december 2017
Svenska supportar på plats under OS i Vancouver 2010. Foto: SOK

Svenska supportar på plats under OS i Vancouver 2010. Foto: SOK

Nya biljetter finns inför PyeongChang

Vinter-OS i PyeongChang kommer allt närmare och det finns fortfarande biljetter kvar att boka.
- Närmare 1 300 biljetter har nu sålts på den svenska marknaden, men vi har just fått in nya biljettpaket för ishockeyslutspelet, berättar Ammi Arrhenius, representant för den svenska återförsäljaren CoSport.

Tävlingarna i Sydkorea inleds den 8 februari och avslutas den 25 februari. Under den perioden kommer 102 olympiska mästare att koras.

- Tävlingsplatserna kommer att vara i världsklass för både aktiva och publik. Flera av arenorna är nybyggda, säger Ammi Arrhenius.

Uppe bland bergen i PyeongChang avgörs snöidrotterna som längd, skidskytte, alpint och freestyle. I staden Gangneung nere vid kusten huserar isidrotter som ishockey, curling och skridsko.

Svenskar på plats i PyeongChang kan även aktivera sig själva i Yongpyong, vars fina alpina backar kommer att vara öppna för allmänheten samtidigt som de alpina tävlingarna i slalom, storslalom och den nya lagtävlingen avgörs alldeles intill. I Yongpyong finns även Nations Village där fler stora OS-nationer och OS-sponsorer har egna hus. Sverige har för första gången ett eget hus, Sweden Arena, där det kommer att gå att träffa olympier, fira svenska framgångar samt köpa svensk mat och accessoarer.

- Utöver idrottseventen kommer OS att vara en publikfest för koreaner och tillresta supportrar. Ungefär 250 svenskar planerar just nu för en resa till PyeongChang för att uppleva OS. Framför allt är det biljetter till längdåkning, curling och ishockey som har efterfrågats, säger Ammi Arrhenius.

Nyligen har cosport.comlänk till annan webbplats fått in nya paket i sitt utbud, exempelvis vad gäller ishockeyns slutspel och medaljmatcher. För de som vill vara i centrum av all aktion så ger det nya hospitality-programmet, New Horizons, en fantastisk upplevelse av vinter-OS med äkta VIP-platser och hospitality mitt i den olympiska parken i Gangneung. New Horizons-paketet, tillsammans med CoSports övriga utbud och Sweden Arena, presenterar en oändlig möjlighet av kombinationer för åskådare.

- Det nya snabbtåget som går mellan Seoul och OS-regionen gör att det också går att kombinera OS-upplevelsen med storstadssemester, säger Ammi Arrhenius.

Säkerheten har varit i fokus inför spelen, men det finns lugnande besked från Gunilla Lindberg, som är Internationella Olympiska Kommitténs högsta ansvariga för spelen i PyeongChang.

- Jag tror att det kommer att vara den säkraste platsen på Jorden under spelen. Det är mycket glädjande att USA, Nordkorea och Sydkorea alla skrev under FN-resolutionen om Olympic Truce, en olympisk vapenvila, säger Gunilla Lindberg.

Lindberg ser också att biljettförsäljning har tagit fart i Sydkorea.

- Försäljningen ökade med mer än tio procent när jag var där i förra veckan. Nu är 52 procent av biljetterna sålda. Det är störst intresse för konståkning, skridskor, short track och herrarnas ishockeyfinal.

Partners